2019. január 03. | 20:38

A balesetek miatti költségek elszabadulása miatt nem felhőtlenül boldog Franz Tost, a távozó Gasly a McLarent ekézte.

Franz Tost, a Forma-1-es Scuderia Toro Rosso csapatfőnöke szerint alapvetően pozitív volt első évük a Hondával, azonban a számos költséges baleseti javítás miatt nagyjából kettő millió eurójuk ment el csak a szervizekre 2018-ban, ami alaposan megtépázta a fejlesztéseiket - írja az F1-Zóna.

"Volt néhány kiemelkedő eredményünk, meg néhány egészen pocsék" - idézi a Motorsport az olasz szakembert.

"Előbbi egyértelmű: Gasly negyedik helye Bahreinben, Monacóban szintén remek versenye volt, valamint Budapesten is. Jó versenyünk volt Spában is, nem számítottunk a pontszerzésre, Mexikóban sem. Aztán volt sok balesetünk, csak a javítások 2,3 milló eurónkba fájtak. Gasly első körös ütközése Grosjeannal Barcelonában például, ahol semmit sem tehetett, vagy a franciaországi ütközés Oconnal is ide sorolható. Aztán ott volt Kanada, ahol Brendon akadt össze Stroll-lal, valamint az FP3-as baleset Silverstone-ban. Monzában Brendont kiütötte Stoffel és Marcus, még mielőtt az első kanyart is elérték volna."

Pierre Gasly - aki idén már a Red Bull Racingnél fog versenyezni - hozzátette, szerinte a Toro Rosso problémája az, hogy nem elég konstans.

"A Renault-val nem lehetett esélyünk harcolni, Carlos és Nico is sok pontot gyűjtöttek. A Force India egyértelműen jobb volt, azonban a középmezőny jelenleg nagyon szoros, így azt gondolom, a Toro Rosso nincs messze attól a helytől, ahol reálisan lennie kellene. Kis dolgok is nagyon sokat változtathatnak, hiszen ahogy mondtam, nagyon szoros a mezőny. A mentalitás jó, a fiúk keményen dolgoznak. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez volt az első évünk a Hondával, és több pontot szereztünk, mint előző évben a McLaren. Erre kell fókuszálni és ezt fenntartani 2019-ben is" - mondta a francia pilóta.

  • Címkék:
  • F1