Toto Wolff: Földrengésszerű változásokat hozhatnak az új F1-es szabályok

Közzétéve:
2021-01-14, 22:55

A 2022-től kezdődő új időszámítás komoly kihívásokat hozhat a Mercedes számára is.

Az elmúlt hét évben a Mercedes csapata nyerte a konstruktőri világbajnoki címet a Forma-1-ben. Az idei szezonnak is ők a favoritjai, ám 2022-től új időszámítás kezdődik a Száguldó Cirkuszban, hiszen jelentős szabályváltozások lépnek életbe. Az erőviszonyok kiegyenlítését célzó költségvetési sapkát már idén bevezetik, így a nagyobb csapatoknak csökkenteniük kell a működési költségeket. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke komoly kihívásokra készül.

„2021 érdekes év lesz számunkra, hiszen a költségvetési sapka bevezetése miatt változtatnunk kell a működésünkön. Hatalmas kihívások előtt állunk már idén is, a 2022-es szabályváltozások hatását pedig leginkább egy nagy földrengéshez tudnám hasonlítani. Vannak olyan tényezők, melyek ellenünk dolgoznak, ám ebből igyekszünk motivációt meríteni, és még keményebben dolgozni. Hiszünk a csapat erejében, elfogadjuk a változásokat, és várakozásokkal tekintünk a jövő felé” - mondta Wolff az Autosport.com weboldalnak.

Toto Wolff
Toto Wolff vakarhatja a fejét, hiszen nem lesz egyszerű dolga 2022-től

A Mercedes F1-es istállójában egyharmad tulajdonrésszel rendelkező Toto Wolff továbbra is marad a csapat élén, annak ellenére, hogy korábban egy esetleges új szerepkör betöltésének lehetősége is felvetődött. Az osztrák sportvezetőt korábban arról is kérdezték, miért tartott viszonylag sokáig az új megállapodás aláírása.

„Remek a kapcsolatom a Daimlernél dolgozó emberekkel, így Ola Kallenius vezérigazgatóval is. A Mercedes Forma-1-es csapata ráadásul közös tulajdonunk, a jövő azonban nem csak egy munkaszerződés meghosszabbításáról szól. Minden vállalati struktúrában idő kell a fontos kérdések tisztázásához, ez hasonlóképpen történt az én esetemben is” - fogalmazott a Mercedes F1-es csapatfőnöke.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek