Vége Felipe Massa Formula-E karrierjének is?

Közzétéve:
2020-08-14, 21:14

Az egykori F1-es brazil versenyző két év után távozik monacói csapatától.

Elválnak a Formula-E sorozatban szereplő ROKit Venturi Racing és Felipe Massa útjai. Az egykori Forma-1-es pilóta nyolc versenyen végzett az első tíz között – köztük egy emlékezetes dobogós helyezéssel, a csapat hazai futamán Monacóban – és összesen 39 bajnoki pontot gyűjtött két év alatt.

„Egy csapat elhagyása soha nem könnyű döntés. Sok szép emléket gyűjtöttünk a két év alatt, rengeteg újdonságot tanultam ebben az időszakban. Szeretnék köszönetet mondani Gildo Pastornak, a Venturi elnökének és Susie Wolff csapatfőnöknek, hogy hittek bennem. Megtiszteltetés, hogy az autóversenyzés egyetlen monacói csapatának tagja lehettem. Óriási élmény volt, hogy az istálló hazai futamán felállhattam a dobogóra. Az előző két év a tanulásról szólt. Különböző okok miatt nem sikerült elérnünk, amit szerettünk volna, ennek ellenére jó időszak volt, további sok sikert kívánok a csapatnak” - mondta Felipe Massa.

Massa

„Felipe rengeteg segített a csapatnak. Az ő tapasztalata, karaktere és személyisége a fejlődésünket szolgálta. Nagyon tisztelem őt, élmény volt ismét együtt dolgozni vele. A legjobbakat kívánom Felipének a jövőben” - tette hozzá Susie Wolff, a ROKit Venturi Racing csapatfőnöke.

Felipe Massa hamarosan bejelentést tesz jövőjével kapcsolatban. Szerinted melyik sorozatban folytatja pályafutását a Ferrari és a Williams egykori F1-es versenyzője?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2020. augusztus 16.
A Formula-E és Extreme-E versenysorozatok hatalmas teret nyithatnak az elektromos technológia fejlődése előtt.
DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák

További hírek