Amikor Lewis Hamilton koronavírusos lett, George Russell ült be az autójába. Habár nem volt jó az ülése, a kormány túl közel volt és még a cipője is kicsi volt rá, még így is meg tudta verni Valtteri Bottast. A Forma-1 rajongó tábora egy emberként kiáltott fel, hogy Hamilton kapjon egy versenyképes csapattársat, aki nem csak bohóckodik a második helyen, hanem valójában meg is szorongatja, vagy talán még meg is veri a hétszeres világbajnokot.

Hamilton, Verstappen és Leclerc egy dobogón egymás mellett

Jos Verstappen úgy gondolja, hogy az egész világ szívesen szemlélne egy Verstappen-Hamilton csatát, de azonos színekben, akár a Mercedesnél.

„Hamilton hihetetlenül erős. Ha megnézzük, hogy teljesít a csapattársai mellett, akkor azt látjuk, hogy a Mercedesnél minden kedvezett Hamilton számára, a McLarennél viszont volt néhány éve, amikor nem működött sok minden. Nem leszel világbajnok, ha nincs bajnokesélyes csapatod és bajnok autód. Hadd fogalmazzak inkább így: nem bánnám, ha Max Hamilton mellett vezetne. Akkor világos a kép, nem? A legjobb az lenne, ha ugyanazt az autót vezetnék, hogy aztán akkor tényleg össze lehessen hasonlítani, ki a legjobb. Csodálatos szezon lenne. Azt hiszem, az egész világ erre vár” – mondta Jos Verstappen.

Azt hiszem, ebben igaza van Max édesapjának, hiszen végre jó lenne egy 2016-hoz hasonló végsőkig tartó csatát figyelemmel követni. Verstappennek a Red Bullnál pedig csak egy igazán versenyképes konstrukció hiányzik ahhoz, hogy megszorongassa a Mercedest. 2013 óta viszont nem sikerült egyetlen olyan ütőképes autót sem készíteniük az energiaitalosoknak, amellyel valós esélyük lett volna a Világbajnoki címre.