2022. augusztus 23. | 15:18

Bár Russellnek a valóságban több pontja van, mégis Hamiltont rangsorolják még erősebbnek.

Frissítették az F1 hivatalos játékának, az F1 22-nek az alkotói a pilóták összértékelését. Összességében Max Verstappen egy pontszámot javított, így már 95-ösre értékelik. A holland a tudatosság tekintetében kettő, a tempó tekinetében egy pontot javított.

Eddig Verstappen és Hamilton neve mellett is 94-94 pont szerepelt, most már a holland az egyeduralkodó | Fotó: Depositphotos

A második helyre csúszott vissza a hétszeres bajnok Lewis Hamilton, akinek maradt 94-es az összpontszáma. Csapattársa, George Russell feljött a harmadik helyre, aki két pontot javítva immáron 92-es értékelésen áll. A negyedik az a Charles Leclerc, akinek a neve mellett 91-es összpontszám szerepel, egyel kevesebb mint korábban. Az értékelés szerint a tudatosság tekintetében egy, a tempó tekintetében pedig három egységet veszített a monacói.

Az ötödik továbbra is Lando Norris (90), a hatodik pedig a veterán Fernando Alonso (89). A legjobbak között említhető még Carlos Sainz és Sergio Perez, a két nagyágyúnál versenyző második számú pilóta egyaránt 88-as értékelést kapott.

Érdekesség, hogy a gyenge szezonkezdet ellenére Ricciardo javított, csakúgy, mint Csou. Mick Schumacher immáron 79-es értékelésnél tart, miután 2 pontot javított összpontszámán. A sereghajtó az a Nicholas Latifi, aki továbbra sem szerzett pontot, így immáron csak 69-es értékelés szerepel a neve mellett.

A teljes lista ide kattintva tekinthető meg.

Nyitókép: Depositphotos