Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-2 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Vezette a versenyt, végül be kellett tolja a célba az autót egy banális hiba miatt - VIDEÓ

2023. augusztus 22. | 13:13

A versenyző valószínűleg maga sem hitte el, hogy ez megtörténhet vele, át kellett tolnia a célvonalon a BMW M4 GT4-et.

Mókás és egyben szomorú eseménysor zajlott le az ázsiai GT4 versenysorozat futamán az Okayama International Circuit aszfaltcsíkján a hétvégén. Max Orido és csapattársa, Masaki Kano az elejétől a végéig vezették a versenyt a BMW M4 GT4 volánja mögött, amikor az utolsó körben nem várt probléma lépett fel az autóban.

Tetemes előnnyel, 33 másodperccel autózott Orido a mögötte érkező Toyota GR Supra GT4 előtt, amikor egyszercsak látványosan lassulni kezdett. Eleinte a kommentátor sem értette, mi folyik a versenypályán. Talán taktikázik, vagy így akarja megalázni vetélytársait? Esetleg műszaki hiba történt?

Ennél sokkal banálisabb problémája akadt Oridónak, a BMW-ből ugyanis szimplán kifogyott az üzemanyag. Már a célegyenesben volt, amikor a mögötte érkező Supra megelőzte, ő pedig szégyen szemre ki kellett szálljon és tolni kezdte az autót.

El kell ismerni, van küzdeni akarás benne, hiszen végül beért a célba hatodikként. Sajnos nem csak ezt a versenyt bukta el ezzel Orido, hanem a bajnoki cím megszerzését is, ugyanis ha elsőként haladt volna át a célvonalon, a végső győzelmet is azonnal megszerezte volna.

Szerencsére másnap, a vasárnapi futamon újabb esélyt kapott, itt már megnyerte a versenyt és a bajnokságot is. Az 55 éves Orido tehát végül boldogan fejezte be a versenyhétvégét.

Az autóbetolós finisről itt lehet megnézni egy rövid videót:

Depositphotos
Csaló taxis hiénák vadásznak a külföldiekre az atlétikai világbajnokság környékén A vezetés közben mobilozókat kiszűrő kamerát fejlesztettek a hollandok

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!