Videón Lewis Hamilton 1998-as gokart győzelme

Közzétéve:
2020-08-22, 10:53

A hatszoros F1-világbajnok pályafutása is a gokartpályán kezdődött.

A Forma-1-es pilótákat napjainkban siker, pénz és csillogás veszi körül. A mostani sztárok pályafutása azonban kivétel nélkül a gokartpályán indult. Az F1 hatszoros világbajnoka, Lewis Hamilton nyolcéves korában kezdett, 1998-ban pedig már a Formula Junior Intercontinental A kategóriában versenyzett. A Larkhall-versenypályán rendezett futamról televíziós felvétel is készült.

A videón jól látható, ahogy Hamilton kiválóan irányítja a 44-es számú gokartot a csúszós aszfalton. A brit pilóta 15 másodperces fölénnyel nyerte a versenyt. Már akkor is bizonyította, hogy kiválóan teljesít esős körülmények között.

A videó elején Hamilton elmondja, ha nem tudja megelőzni riválisat, akkor beéri a második hellyel is. Ha ezt 2020-as önmaga hallaná…

A brit versenyző 1998 áprilisában csatlakozott a McLaren utánpótlásnevelő programjához. Hamilton egészen a 2012-es idény végéig maradt az istállónál, majd 2013-ban aláírt a Mercedes csapatához. Akkoriban sokan megkérdőjelezték ezt a döntést, ma már aligha akad olyan, aki kételkedne a helyességében. Lewis Hamilton a 2020-as szezonban megdöntheti Michael Schumacher legtöbb futamgyőzelemre vonatkozó rekordját, miközben pályafutása hetedik F1-es világbajnoki címére hajt.

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek