2022. november 17. | 21:08

A hivatalos Twitter oldalukra felkerült, elhomályosított képen valóban egy 2022-es F1-es autó látható. Ám az is lehet, hogy csak az istállóról készülő minisorozat promóciójáról van szó.

Beindultak a találgatások a Brawn GP hivatalos Twitter oldalára felkerült friss bejegyzés láttán. A 2009-es évben a konstruktőri és egyéni F1-es világbajnoki címet is bezsebelő istálló egy elhomályosított képet posztolt, melyen egy zöld-fehér festéssel ellátott Forma-1-es autó látható. Ezek a Brawn GP színei, eddig minden rendben, ám a glória, valamint a versenygép kialakítása inkább egy 2022-es autót ábrázol.

A bejegyzés november 16-án került ki, 2009-ben ezen a napon jelentették be, hogy a Mercedes megvásárolta a brit csapat többségi tulajdonrészét. Augusztus 29-én a Brawn GP a következőket posztolta:

„2026? Ott találkozunk, Audi!”.

Ahogy azt október vége óta tudni lehet, az Audi a Sauber istállón keresztül gyári csapatot indít 2026-tól a Forma-1-ben. Lehet, hogy a Brawn GP is a visszatérés gondolatával kacérkodik?

Nos, van néhány olyan tényező, ami miatt kételkednünk érdemes a fent említett eshetőség bekövetkezésében. Ross Brawn, a Brawn GP alapítója ugyanis jelenleg a Forma-1 ügyvezető igazgatója, ráadásul tavaly hosszabbított szerződést, a kettős szerepvállalást pedig biztosan nem engedélyezné az F1 jogait birtokló Liberty Media. Ross Brawn nem tartozik a kezdő, szerencséjüket próbálgató szakemberek közé, így valószínűtlen, hogy lemondana mostani pozíciójáról.

Ami valószínűbbnek tűnik, hogy a Twitter bejegyzés promóciós céllal született meg. Keanu Reeves ugyanis egy olyan alkotáson dolgozik, mely a 2009-ban egyéni és konstruktőri világbajnoki címet elhódító Brawn GP történetét mutatja be. A négy részes minisorozat a Disney+ felületén lesz elérhető, a Mátrix filmek sztárja pedig narrátorként és riporterként is kiveszi részét a forgatásból.

Depositphotos