A Volkswagen felhagy minden motorsportos tevékenységével

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-03, 12:14

Alkatrészeket még szállítanak, minden mással leállnak.

A német márkának mostanában egyébként is nehézségekkel kell szembenéznie, miután a dízelbotrányban irdatlan mennyiségű bírságot voltak kénytelenek kifizetni, nem is beszélve arról, hogy most még jobban rá kell, hogy álljanak az elektromos beruházások erősítésére és fejlesztésére.

A Volkswagen egyik versenyautója tereprali futamon szemből

Ezek miatt se volt meglepő, hogy jött a bejelentés, miszerint kiszállnak minden olyan motorsportos sorozatból, ahol gyári csapatot működtettek, ellenben olyan modelleknek, mint a Polo GTI R5-ös vagy a Golf GTI túraautó fognak még alkatrészeket szállítani. Ezzel együtt le fogják állítani a Mk7 Golf GTI TCR versenyautó gyártását, és törlik a palettáról a Mk8 GTI-n alapuló utód fejlesztését is.

A Volkswagen motorsport szekcióban dolgozó 169 embert pedig integrálni fogják a közúti autógyártó részlegbe, hogy részt vegyenek az elektromos járművek fejlesztésében.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen ID.R elektromos versenyautó
2019. szeptember 03.
A Mennyország kapujához is rekord idő alatt ért fel a németek elektromos versenyautója.
Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.

További hírek