Csapadékos időjárásra számíthatattak a WTCR túrautó-világkupa magyarországi fordulóján a versenyzők, viszont az időmérőre felszáradt a pálya, így ideálisá váltak a viszonyok a szombati futamra. A Honda argentin pilótája, Néstor Girolami indult a pole pozícióból, második helyen Muller, a harmadikon pedig Esetban Guierri várta a rajtot. A magyar pilóták közül Michelisz Norbert a 13. helyről, Tassi Attila a 18., Tenke Tamás pedig a 27. helyen végzett a WTCR Hungaroring-i időmérőjén.

Különösebb bonyodalom nélkül rajtolt el a mezőny 15:15-kor a Hungaroringen. Az ötödik körben a negyedik helyért komoly harcba keveredett a két francia Ehrlacher és Panis, előbbinek be is kellett fejeznie a versenyt műszaki hiba miatt. Michelisz Norbi feljött ekkora a 10. helyre, Tassi Attila pedig a 16-ra. A konvoj elején továbbra is a két Honda fogta közre a a második helyen autózó Mullert a Lync&Co-val.

Az utolsó körben a 15. helyért Tassi Attila erőteljesen kezdte támadni a visszacsúszó Azconát, és sikerült is neki nagy bravúrral megelőznie, ezzel megszerezte első világkupa pontjait. Michelisz Norbert maradt a 10. helyen, Tenke Tamás pedig a 24. helyen végzett az első futamon.

A hungaroringi első versenyt Néstor Girolami nyerte, második Yvan Muller, harmadik pedig Esteban Guerreri lett. A további sorrend: Vernay, Panis, Vervisch, Björk, Kristoffersson, Farfus, Michelisz, Haglöf, Priaulx, Tarquini, Huff, Tassi.

Ne feledd, a WTCR folytatódik, holnap 15:30-tól és 17:00-tól két futamot is rendeznek a Hungaroringen!

Helyszíni fotók: Háfra Zsolt