Elrajtolt a Túraautó-Világkupa magyarországi hétvégéje

Közzétéve:
2019-04-25, 15:46

Elérkezett, amire nagyon sok Michelisz-fan vár már január óta, a WTCR hungaroringi hétvégéje

A marokkói nyitófordulón nem a legjobban alakultak a dolgok Michelisz Norbi és a Hyundai számára. A versenynaptár második helyszíne a Hungaroring, amelynek teljesen más a karakterisztikája, mint az említett első helyszíné. Nem mellesleg a SuperGrid állandó magyar résztvevőinek, Tassi Attilának és Michelisz Norbertnek kedveznek majd a körülmények.

A hétvége a szokásos sajtótájékoztatóval vette kezdetét csütörtök délelőtt, amelyet most a Bazilika lábánál rendeztek. A színvonalas rendezvényen részt vett a már említett magyar pilótákon kívül Francois Ribeiro, a sorozat promótere illetve Rob Huff, az SLR VW Motorsport pilótája, valamint Andy Priaulx, a Cyan Performance Lynk & Co britje is.

Michelisz Norbert hatalmas lelkesedéssel és reményekkel készül a hazai megmérettetésére, amely mindig különleges számára. További dicsőség, hogy ő tartja a WTCR körrekordját a Hungaroringen.

"Egy dobogós helyezéshez ezúttal hatalmas bravúrra lenne szükség, de mi más is lehetne a célom, mint pódiumra állni a honfitársaim előtt" - mondta Michelisz Norbert.

Tassi Attila a legfiatalabb résztvevője a Túraautó-Világkupának, amelyben ez az első szezonja, de semmivel nincs elkésve, mert még csak 19 éves. 2018-ban szabadkártyásként körözhetett a hazai közönség előtt, azonban nem alakult túl fényesen számára az a hétvége. Most viszont eltökélten készül az újabb megmérettetésre.

A magyarországi forduló előtti sajtótájékoztató résztvevői

A pilóták a hivatalos rész lebonyolítása után a saját rajtszámaikkal díszített kávékülönlegességeket is készítettek, amelynek megvolt a varázslatos hangulata.

A hétvége időtervét megtalálod a Hungaroring weboldalán az összes többi információval együtt. Természetesen az Alapjárat színeiben Márkkal mi is kint leszünk a mogyoródi fordulón, és igyekszünk minél előbb szállítani a friss infókat és a fotókat.

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

További autós hírek

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogoló férfit az M5-ös autópályán. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. január 22-én 22…

Talán az ilyen esetekre mondják, egyik 19 másik egy híján 20!? Ködös, alig belátható útszakaszon kezdett egy teherautó előzésébe a…

Egészen elképesztő videóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. “Gyalogos át szeretne menni a zebrán, sikerül is neki a 6. előtte…

Lassan tele a város civil járörökkel, mindenütt kamerák, folyamatosan indulnak dashcam alapján is az eljárások hivatalból, valamint sorra történnek az…

Mindannyian találkoztunk már ilyen autóssal, aki egyszerűen nem bírja, ha valaki mellé ér, és ezért gyorsítani kezd – írja vezess.…

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Michelisz volt a hétvége nagy vesztese!
2018. április 30.
A WTCR hungaroringi versenyhétvégéjén magyar szempontból volt nagy siker és nagy bánat, de volt, amikor örülni kellett volna, ám valahogy mégsem sikerült!
Michelisz Norbert autója a rajtrácson oldalról fotózva
2019. április 29.
A Túraautó-Világkupa versenyeinek hétvégén a Hungaroring adott otthont, ahova rengeteg Michelisz fan ellátogatott
Michelisz Norbert és Tassi Attila autója egymás mögött
2019. május 06.
A Túraautó-Világkupa következő állomásának a Slovakiaring ad otthont