Tassi Attila jó eredményekkel zárta a marrakesi versenyhétvégét. A WTCR első állomásán ismeretlen pályán kellett bizonyítania a magyar túraautó-versenyzőnek, de a technikai problémák ellenére nem vallott kudarcot.

„Nagyon jól érzem magam a WTCR közegben, de az biztos, hogy nem véletlenül kapta a mezőny a „supergrid” elnevezést. Nagyon erős versenyzők gyűltek össze idén, teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni a következő pillanatban, ki veszi át a vezetést. Izgalmas kihívásnak tartom, hogy itt versenyezhetek, szerintem rengeteget fogok tudni tanulni és fejlődni ilyen versenytársak mellett, de azért jó lenne, legalább egyszer győzni is” – mondta Tassi Attila.

A szombati nap jól kezdődött a KCMG Honda pilótája számára, ám nem túl kedvezően folytatódott.

„Még soha nem voltam a marrákesi pályán, ezért minden új volt számomra. Ennek ellenére is jól sikerültek a szabadedzések, enyém lett a leggyorsabb kör is, ezért nagyon bizakodóan kezdtünk neki a szombati időmérőnek. Az eleje jól is sikerült – használt gumival tettem meg egy gyors kört, aztán amikor megkezdtem a következő kört az új gumival, két versenytársam közé keveredtem, lecsúsztam a pályáról és a rázókőre kerültem. Ezután éreztem, hogy valami nincs rendben az autóval, többször kiálltam, hogy a szerelők rájöjjenek, mi a hiba, de már csak az időmérő vége előtt 10 perccel derült ki, hogy eltört a splitterem, így már nem tudtam visszamenni a pályára. Szóval lényegében egy mért kört sem tudtam menni az új gumival, emiatt sajnos a mezőny végéről kellett kezdenem az első futamot. Eléggé csalódott voltam, mert szerintem, ha nem sérül meg az autóm, sikerült volna az első 15-be kerülni. Azért nem estünk kétségbe, hiszen ez még csak az első nap volt. Úgy döntöttünk, hogy ha már így alakult, akkor az első futamon az információszerzés lesz a cél, ami úgy érzem sikerült is, viszont állandóan fékproblémáim voltak, aztán eltört az első stabilizátorom, szóval nem volt könnyű dolgom, de bíztam benne, hogy vasárnap az új lehetőségek több sikert hoznak” - mondta Tassi Attila. 

A vasárnapi időmérő edzésen bár közel járt az élemzőnyhöz, mégis csak a 22. pozícióba tudta kvalifikálni magát. Végül a 21. helyről rajtolhatott, s egy pozíciót javítva intették le a HELL ENERGY által támogatott versenyzőt.

A harmadik futamon aztán megcsillantotta tehetségét Tassi, és a 11. helyen ért célba, amivel 5 pontot zsebelt be.

„A vasárnapi időmérőn 1 másodpercet sikerült javítanom a szombati eredményemhez képest, amit az első mért körben tudtam teljesíteni, mivel összesen háromszor sikerült pályára lépni új gumikkal, de ebből egyszer Full Course Yellow volt érvényben, a második alkalommal pedig Panis lassan haladt előttem. Már nem volt lehetőségem javítani az időmön, de nagyon szoros volt a verseny, mindössze 0.3 másodperc kellett volna ahhoz, hogy benne legyek az első 12-ben, sőt, volt olyan időszak, amikor 0.1 másodperc volt a hátrányom. Ez kicsit megnyugtat, mert valamennyire azért megmutatja a képességeimet, viszont az is jól látszik, hogy nagyon erős a mezőny. A harmadik futamon sikerült jól elrajtolnom, de már ott is az előzéseknél kicsit sérült az autóm, így a versenyen végig nagyon kellett figyelnem a fékre és a gumikra is. Nagyon örülök, hogy a harmadik futamon végre bekerültem a top 12-be és pontot tudtam szerezni. Így azért elégedettebben hagyom el a marokkói pályát” – mondta a fiatal versenyző. 

A magyar tehetség csapattársának Tiago Monteirónak remekül ment a vasárnapi időmérőn. A kihagyott 1,5 év nem látszott a veterán pilótán, hiszen a Q3-ban a negyedik helyet csípte meg, minek következtében a második, fordított rajtrácsos futamon a hetedik helyről indulhatott, s nyolcadikként intették le. A harmadik futamon a rajt után balesetbe keveredett, így fel kellett adnia a versenyt.

A WTCR Marrakech futamainak dobogós pilótái:

WTCR Marrakech, 1. futam

 1. Esteban Guerrieri (Honda) 25p
 2. Thed Björk (Lynk &CO) 20p
 3. Nestor Girolami (Honda) 16p

WTCR Marrakech, 2. futam

 1. Gabriele Tarquini (Hyundai) 25p
 2. Jean-Karl Vernay (Audi) 20p
 3. Yann Ehrlacher (Lynk &CO) 16p

WTCR Marrakech, 3. futam

 1. Thed Björk (Lynk &CO) 25p
 2. Frederic Vervisch (Audi) 20p
 3. Mikel Azcona (Cupra) 16p

Az összetett élmezőnyének állása az első versenyhétvégét követően:

 1. Thed Björk (Lynk &CO) 61p
 2. Esteban Guerrieri (Honda) 56p
 3. Gabriele Tarquini (Hyundai) 49p

A WTCR mezőnye legközelebb a Hungaroringre látogat, az újabb megmérettetésre e hónap utolsó hétvégéjén kerül sor április 26-28. között.