Tassi Attila Michelisz Norbert babérjaira tör?

Közzétéve:
2019-02-26, 21:32

Az ifjú magyar tehetség mindössze 19 esztendősen csatlakozik a WTCR mezőnyéhez.

Társszerző: Hajdu Balázs

Tassi Attila 2018-ban a TCR európai sorozatában indult, idén pedig a KCMG Honda Civic Type R TCR volánja mögött mutathatja meg kiemelkedő tehetségét a Túraautó-világbajnokságban. Ambiciózus célokkal vág neki az új idénynek, szeretne például korábbi mentorával, Michelisz Norberttel is megküzdeni a legjobb magyar pilóta címéért.

Tassi Attila nyilatkozik

Michelisz Norbert jelenleg hazánk első számú túraautós versenyzője, aki 2017-ben a világbajnoki címért harcolt, és tavaly is szép sikereket aratott a sorozatban. Tassi elsődleges célja a tapasztalatszerzés, ám ezzel együtt mindent meg fog tenni, hogy harcba szálljon a győzelemért is.

Tassi Attila rengeteget tanulhat tapasztalt csapattársától, a korábbi WTCR futamgyőztes Tiago Monteirótól. Ők ketten, illetve két argentin pilóta, Néstor Girolami és Esteban Guierrieri vezethetik majd a Honda Civic Typre TCR autókat, a 10 hétvégén át tartó, összesen 30 versenyt felvonultató sorozatban.

„Semmi kétség, Attila személyében egy kitűnő versenyző csatlakozik a sorozathoz. Mindössze 19 éves, fényes jövő állhat előtte. Lehetőséget kap arra, hogy egykori mentora, az első számú magyar versenyző, Michelisz Norbert ellen versenyezzen. Érdekes lesz megfigyelni kettejük csatáját. „Attika” egy napon akár át is veheti majd Michelisz helyét” - mondta François Ribeiro, a Eurosport Events vezetője, és a WTCR sorozat promótere.

Tassi „pokolian” jó lehetőség előtt áll

Az ördögi szójáték Tassi Attila főtámogatójára, a HELL energiaital forgalmazó cégre utal. Tassi egyébként 15 évvel fiatalabb Michelisznél, akivel első ízben majd április 5-7 között, a marokkói futamon mérheti össze erejét. Ezt a versenyt a nagy érdeklődéssel várt magyar futam követi majd, melyre április 26. és 28. között kerül sor.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Honda Racing versenyzője lehetek, és a KCMG csapatával egy teljesen szezonban bizonyíthatok a WTCR mezőnyében. Egy álmom vált valóra, hihetetlen lehetőség ez egy 19 éves fiatalember számára. Eddigi versenyzői pályafutásom alatt mindig a dobogóért és a győzelemért küzdöttem. Természetesen a WTCR a legmagasabb szint, ahol eddig rajthoz állhattam. Tavaly a Hungaroringen már belekóstolhattam a versenyek hangulatába, nagyon várom, hogy más pályákon is bizonyíthassak. Sokat kell még tanulnom, lesznek olyan pályák is, ahol még soha nem jártam. A környezet, illetve a csapat ideális egy fiatal pilóta számára. Remélem, hogy sok szép eredményt tudunk elérni, és magamtól is fejlődést várok ebben az idényben” - nyilatkozta Tassi Attila.

Forrás:

Kapcsolódó írások

WTCR és Nagy Futam – programajánló a hosszúhétvégére
2018. április 26.
Nagy dömping lesz április végén és május elsején, a Hungaroringre látogat a bombaerős WTCR, május elsején pedig Max Verstappen F1-es autójától lesz hangos Budapest belvárosa.
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
A M1RA bajnok a TCR-ben!
2017. november 20.
Michelisz Norbert, Bári Gergő és Bári Dávid gárdája elképesztő sikert ért el a TCR sorozatban, és megnyerte a csapat világbajnokságot története első szezonjában.
Interjú Tassi Attila autóversenyzővel – a 2017-es TCR nemzetközi sorozat ezüstérmesével
2018. január 23.
Szemtelenül fiatal és pokoli gyors! Tassi Attila pályafutása nem indult zökkenőmentesen, de ma az egyik legnagyobb magyar tehetség. Nagy kérdés, hogy mit tartogat számára a jövő.