A KCMG lesz a Honda második csapata, melyhez Tassi Attila csatlakozik

Közzétéve:
2019-02-25, 15:42

A hongkongi csapat egyik pilótája Tiago Monteiro lesz, aki magyar csapattársat kap, a 19 esztendős Tassi Attila személyében

Társszerző: Hajdu Balázs

Tassi Attila már 2018-ban is a KCMG színeiben szerepelt a TCR európai túraautós versenysorozatban, és a szezon végéig versenyben volt a bajnoki címért. Tassi csapattársa az a Tiago Monteiro lesz, aki az idei évben tér vissza teljes mértékben a sorozatba, miután tavaly a japán futamon már beugróként szerepelhetett. A csapat támogatói között lesz az energiaitalokat forgalmazó Hell, illetve a német Brose technológiai vállalat is, mely már régóta szponzorálja Monteirót.

Mindössze egy idény után elhagyja a bajnokságot a belga Boutsen Ginion csapat, az ő helyüket a KCMG veszi át. A maradék két Hondát a Münnich Motorsport színeiben két argentin pilóta, Néstor Girolami és Esteban Guerrieri vezetheti ebben az évben.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Honda Racing versenyzője lehetek, és a KCMG csapatával egy teljesen szezonban bizonyíthatok a WTCR mezőnyében. Egy álmom vált valóra, hihetetlen lehetőség ez egy 19 éves fiatalember számára. Eddigi versenyzői pályafutásom alatt mindig a dobogóért és a győzelemért küzdöttem. Természetesen a WTCR a legmagasabb szint, ahol eddig rajthoz állhattam. Tavaly a Hungaroringen már belekóstolhattam a versenyek hangulatába, nagyon várom, hogy más pályákon is bizonyíthassak. Sokat kell még tanulnom, lesznek olyan pályák is, ahol még soha nem jártam. A környezet, illetve a csapat ideális egy fiatal pilóta számára. Remélem, hogy sok szép eredményt tudunk elérni, és magamtól is fejlődést várok ebben az idényben” - nyilatkozta Tassi Attila.

Tassi Attila

„A teljes visszatérés rendkívüli izgalommal tölt el. Örülök, hogy a csapattársam, Attila egy fiatal, ambiciózus versenyző, nagyon várom a közös munkát. A KCMG már több versenysorozatban bizonyított, ezekben rengeteg tapasztalatot is szerzett. Úgy vélem, a szezon kezdetétől fogva versenyképesek lehetünk” - tette hozzá Monteiro, a 18-as rajtszámú Honda Civic TCR-t vezeti majd.

Monteiro
Tassi Attila Tiago Monteiro csapattársa lesz

„Hosszú út vezetett idáig, nagyon hálás vagyok a Honda, a WTCR és autóversenyzés teljes családjának támogatásáért. Annak ellenére, hogy nem tudtam versenyezni, ott lehettem a futamokon, a japán versenyen történő visszatérésem pedig nagyon érzelmesre sikerült. Erősebb lettem, minden eddiginél több motivációm van, hogy megnyerjem a bajnoki címet” - zárta gondolatatait Monteiro.

Paul Ip
Paul Ip úr nagy várakozással tekint a jövőbe

„Nagyon örülünk, hogy a Honda Civic Type R TCR-rel egy teljes értékű WTCR programot indíthatunk el. A tavalyi volt az első évünk ezzel az autóval. Megnyertük vele a TCR Europe konstruktőri bajnoki címét, és két alkalommal szabadkártyát kaptunk a WTCR mezőnyében. Ezek után logikusnak láttuk, hogy szintet lépjünk. Tiago személyében nálunk versenyez a világ egyik legtapasztaltabb autóversenyzője, aki már bizonyított ezen a téren. Attilában rengeteg a potenciál, már tavaly is nálunk versenyzett, és hisszük, hogy idén a WTCR élmezőnyébe is odaérhet” - nyilatkozta Paul Ip, a csapatfőnök.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Tassi Attila a HELL új termékét tartja a kezében
2018. október 05.
A HELL ENERGY ismét előrukkolt egy újdonsággal az energiaital-kedvelő közönségnek, ahogy már megszokhattad a piacvezető gyártó időről-időre bővíti termékkínálatát.

További hírek