A WTCR magyarországi hétvégéjének szombati napján két magyar pilóta is pontszerző helyen végzett. Vasárnap a háromszakaszos időmérő után Michelisz Norbi került a pole pozícióba, mögötte Guerrieri, Ehrlacher, Tarquini, Girolami, Azcona, Björk, Farfus, Haglöf, Vernay. A második verseny viszont fordított rajtrácsos rendszerben indult, így Norbi a 10. helyről vághatott neki, a harmadik futamot viszont elsőként kezdte.

A második futam 15:30-kor indult, a kezdeti lökdösődésből Girolami jött ki győztesen, Norbi a 13., Attila a 17-ről pedig a 18. helyre csúszott vissza. A futam során több mint 10 versenyzőnek kellett feladnia a versenyt, Tassi Attilának sikerült a 8. helyig felküzdenie magát, Michelisz Norbi pedig folyamatosan rontott pozícióján, végül a paddockban találta magát. Néstor Girolami így duplázni tudott, Vernay második, Haglöf pedig a harmadik helyen végzett. További sorrend: Azcona, Guerrieri, Muller, Huff, Tassi, Farfus, Catsburg, Ma, Leuchter, Panis, Coronel, Vervisch.

A 17:00-ás záró futam magyar sikerekkel kecsegtetett, de az előző, őrült verseny után senki sem mehetett biztosra, viszont az eső elállt, a pálya felszáradni látszott. Michelisz Norbi az 1., Tassi Attila a 17-ről, Tenke Tamás pedig a 27. helyről rajtolt.

Az első körben két pozíciót vesztett Norbi, Tassit pedig Bennani előzte meg, így visszacsúszott a 18-ra, de a harmadik körben sikerült visszaszereznie eredeti pozícióját. A negyedik kör végén Tarquini és Norbi álltak az élre Guerrieri gyanús féktávja okán, aki a 12. körben a gumifalnak csapódott, feltehetően műszaki hiba miatt, így következhetett a sárga zászló. Később Ceccon is kicsúszott, így a kilences kanyarban sem lehetett előzni, ismét a safety car vezette a konvojt. Tassi Attila nagy harcok árán, de felküzdötte magát a pontokat jelentő 14. pozícióba, Michelisznek sajnos nem sikerült megelőznie Tarquinit, maradt a 2. helyen. Az első tíz sorrendje tehát: Tarquini, Michelisz, Ehrlacher, Azcona, Björk, Girolami, Huff, Farfus, Catsburg, Vernay.

A WTCR túraautó-világkupa két hét múlva Szlovákiában folytatódik!

Helyszíni fotók: Háfra Zsolt