X-Trial – Láttál már motorost a háztetőn egykerekezni?

Közzétéve:
2020-01-09, 10:32

Őrült helyzetek, visszatartott levegő, [email protected]ás és „atyaúristen feeling”: az X-Trial sorozat pontosan ezt adja neked.

Sokan és sokszor megírták már, hogy a Magyarországra is ellátogató ügyességi motoros világbajnokság miről szól - ez a cikk most más, mivel az egyszerű néző szemszögéből közelítem meg.

A benzinvérűek el sem tudnak képzelni szomorkásabb időszakot a januárnál. Minden bajnokság és sorozat nyitánya messze még, talán csak a Formula-e és a Dakar Rally tv-s összefoglalói jelentenek némi gyógyírt - enyhítik a motorsport hiányát, de igazi orvossággal nem szolgálnak.

Az X-Trial egyik versenyzője a látványos terep akadályok tetején

Azonban idén már harmadik esztendeje az X-Trial Budapest megtöri a jeget, és színt csempész a motorsport kedvelők unalmas uborkaszezonjába. 2018 óta minden januárban eljönnek hozzánk azok a srácok, akik simán motoroznak a háztetőn, sőt még át is ugrálnak egyik kéményről a másikra, közben pedig nagy ívben tesznek a gravitációra...

A motorsportban eltöltött jó néhány év alatt láttam igazán őrült dolgokat. Az X-Trial hazai fordulója előtt a Nitro Circus nyert az elmebetegségi versenyben. Viszont amit ezek a fiúk leművelnek, az túltesz Travis Pastrana csapatán és konkrétan betegebb dolog aligha létezik a földön.

Toni Bou a dobogó tetején a 2019-es X-Trial Budapest végén

Isten mentsen tőle, hogy unalmas szakmázásba kezdjek, de biztos hallottad már Toni Bou nevét: Ő az a versenyző, akinek 33 évesen több világbajnoki címe van, mint Michael Schumachernek, Valentino Rossinak és Sebastian Loebnek együttvéve.

Egészen pontosan 26-szor koronázták az egyetemes triál legjobbjává. Tavaly volt is szerencsém találkozni vele és nagyon szimpatikus volt, őszintén nem hiszek abban, hogy a fára is felmászó őrült spanyol rekordját valaha is lehetséges lesz megdönteni. Mindenesetre akad hét derék próbálkozó, aki a Papp László Budapest Sportarénában trükkösnek ígérkező ügyességi pályáján is igyekszik majd megfogni a jó öreg Tonit. Erre leginkább honfitársainak, Adam Ragának és Jaime Bustónak lehet esélye, de minek is beszélek…

Adam Raga két akadály közt a levegőben

Nézd meg a VIDEÓT, majd hozz egy jó döntést: vásárolj jegyet az Eventim hálózatában budapesti X-Trialra és hüledezzünk együtt január 19-én, 16 h-tól, a világbajnokság harmadik, budapesti állomásán - Szujó Zoli konferálásával!

Kapcsolódó írások

Toni Bou a levegőben motorjával
2020. január 20.
Nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a végső győzelemért Bou és Raga pattant motorra.
Toni Bou Budapesten
2018. november 29.
November utolsó hetében tartották a 2019-es X-Trial-világbajnokság beharangozóját, ahol a 24-szeres trial világbajnok Toni Bou is tiszteletét tette

További hírek