2020 végén kezdődik a Zetta orosz elektromos autó sorozatgyártása

Közzétéve:
2020-08-05, 10:22

Az aprócska elektromos autót elérhető áron tervezik piacra dobni.

Az orosz Ipari és Kereskedelmi Minisztériumtól származó információk alapján 2020 végén kezdődik a Zetta elektromos városi autó sorozatgyártása. A jármű neve a Zero Emission Terra Transport Asset mozaikszóból származik, ami magyarul nulla károsanyag-kibocsátású földi szállítási eszköznek felel meg. A gyártást a Russian Engineering and Manufacturing Company végzi, az autó tervezett alapára 1,8 millió forint lesz.

A Zetta EV természetesen nem egy normál méretű autó, ám úgy tűnik az orosz kormány sem akar lemaradni az elektromos járművek forradalmáról. Nincs egyszerű dolguk az ultramodern nyugati modellek, és a hatalmas piacot jelentő kínai járművek mellett. A tervek szerint évi 15 ezer Zetta gördül majd le a gyártósorról, ennek kétharmadát exportra készítik.

Zetta

A Kínából importált akkumulátort leszámítva a Zetta 99%-ig lokalizált orosz termék. A háromajtós, kétüléses autó végsebessége 120 km/h, a 10 kWh-s akkumulátor pedig 200 kilométeres hatótávolságra képes.

Érdekes kérdés, vajon az oroszoknak sikerül-e betörniük a német vagy a francia piacra, melyek eléggé telítettek, az elektromos modellek ára viszont jóval magasabb. A következő évek eldöntik, mire lesz képes a Zetta az elektromos autók piacán.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.

További hírek