A Fiat 500 „la Prima” kabrió és a ferdehátú változat után bemutatkozott a 3+1 „la Prima” Opening Edition karosszériaváltozat. A kizárólag elektromos hajtáslánccal kérhető modell 3+1 kivitelben egy ajtónyival többet kínál, ugyanis az utas oldalán egy, a menetiránnyal ellenkező irányba nyíló ajtót találunk, mely könnyeb be- és kiszállási lehetőségeket kínál. A plusz ajtó mindössze 30 kilogrammal növeli az autó súlyát.

Az újdonság kezdetben rozéarany, gleccserkék és ónix fekete színekben lesz elérhető, emellett LED-fényszórókat, kétszínű, 17 colos keréktárcsákat és krómozott betéteket kap. A beltérben elektromos ülésállítást, 360 fokos kamerarendszert, 7 colos műszercsoportot, 11,25 colos infotainment kijelzőt és számos biztonsági asszisztenst találunk.

Az alapverzió egy 95 lóerős villanymotorral van ellátva, mely egy 23,8 kWh-s akkucsomagból nyeri az energiát, így a WLTP ciklus szerint 180 kilométeres hatótávot tesz lehetővé. A „Passion” felszereltségi szinttől már 118 lóerővel és 42 kWh-s akkucsomaggal találkozhatunk, ami 320 kilométert tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel, a nagyobb akkupakkot akár 85 kW-os gyorstöltéssel és 11 kW-os AC töltéssel is táplálhatjuk.

A „l’Ungheria” és az exkluzív „la Prima” kivitelek állami támogatással 8 490 000 forintért vásárolhatók meg, míg a belépő változatot szintén állami szerepvállalással 5 490 000 forintért lehet kihozni a szalonokból.