kedd - 2022. november 29.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

300-zal repesztett a Lamborghini Urus a Bajkál-tó jegén

2021. március 24. | 12:16

Nem akárki ült a villámgyors SUV volánjánál.

Idén a Lamborghini Urus is részt vett a dél-szibériai Bajkál-tó befagyott felszínén megtartott Speed ​​of Days elnevezésű versenyen, és ha már ott volt, akkor megmutatta, hogy a jégen is piszok gyors tud lenni.

A szuper-SUV a Bajkál-tó jegén kialakított 1 kilométer hosszú pályán 114 km/órás átlagsebességet ért el. Az éles futamok során 298 km/órával közlekedett az Urus a jégen, a beszámolók szerint a gyakorló futások során ezt is sikerült felülmúlnia, egy ízben 302 km/órával repesztett a kocsi. A modell bőven túlszárnyalta a Jeep Grand Cherokee Trackhawk neve mellé bekarcolt 280 km/órás tempót.

A Lamborghini volánja mögé a 18-szoros Days Of Speed rekorder Andrej Leontyev pattant be. Kétségtelen, hogy a felmelegedő jég a pilóta kezére játszott, és azt is tudjuk, hogy alapos felkészülés előzte meg a száguldozást, de mindezek tükrében is lenyűgöző ez az eredmény.

A hitelesítési folyamat egyébként még tart, az FIA és az RAF (Russian Automobile Federation , magyarul: Orosz Autószövetség) várhatóan április közepén teszi nyilvánossá a hivatalos adatokat. Az Urus 2018 őszén mutatkozott be, hamarosan pedig érkezhet a 820 lóerős, plug-in hibrid kivitel.

A jégen amúgy már mentek ennél is gyorsabban. 2013-ban az Audi RS6 a befagyott Botteni-öbölben repesztett oda-vissza egy speciális, 12 km hosszú pályán. A Nokian szöges abroncsain közlekedő autó 335,713 km/órás átlagsebességet ért el!

SUV-kategóriában vannak ám más gyors kocsik is, az Alfa Romeo Stelvio QV is közéjük tartozik. A modellről készített tesztünket bűn lenne kihagyni!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!