325 km/h-s végsebességgel bír a világ leggyorsabb golyóálló autója

Közzétéve:
2019-07-13, 13:50

Az AddArmor műhelye egy Audi RS7 Sportbacket burkolt páncélba, ám az autó még ennek ellenére is 325 km/h-s csúcssebességgel hasít. 

A páncélozott járművekről talán neked is a hosszított luxusszedánok, vagy méretes SUV-k jutnak eszedbe, melyeket legalább annyira lehet élvezetes vezetni, mint egy iskolabuszt. A világ jelenlegi, legfürgébb páncélozott autójának ezt az APR-tuningos Audi RS7 Sportbacket tartják.

Audi RS7 Sportback

A motorháztető alatt egy APR Plus Stage 2 rendszert helyeztek el, mely lehetővé teszi a duplaturbós 4,0 literes V8-as motor 760 lóerős összteljesítményét, továbbá a brutális 1 085 Nm forgatónyomaték leadását.

A remekmű készítői nem szerettek volna rontani a jármű lenyűgöző teljesítményén, így polikarbonát bevonatot használtak, ami 10-szer olyan erős, mint a ballisztikus acél, még annak ellenére is, hogy súlyra 60%-kal kevesebbet nyom.

páncélozott Audi RS7 Sportback oldalról

A páncélzat 91 kg-os többletsúlyt adott a járműnek, mely európai besorolás szerint B4-es védelmi szintet kínál. A golyóálló Audi álló helyzetből 2,9 másodperc alatt képes felgyorsulni 100-ra, vagyis egy pillantás alatt eliszkol a helyszínről. Ezt a gyorsulási értéket, illetve végsebességét több sportautó is megirigyelheti!

Ha a páncélzat nem volna elég, a biztonság kedvéért különböző fegyverekkel is felszerelték az autót. Az egyik a füstgép, aminek használata után még mindig lehetőség van menekülésre. Ezenkívül kijelenthető, hogy az RS7 egy négykeréken gördülő sokkológép, ugyanis kilincseibe áramot vezettek, így a támadónak szinte lehetetlen megközelítenie ellenségét.

Tud még szórni paprika spray-t, valamint hangrobbanást generálni. Fedélzetén gázmaszkok is találhatók, az utastérbe való friss levegő bejuttatásáról pedig levegőtartályok gondoskodnak. Az éjjellátó is a felszereltségek közé sorolható.

Páncélozott Audi RS7 Sportback hátulról fényképezve

Amennyiben eldurvul a helyzet, a csomagtartóban lévő ládákban kézi fegyvereket helyeztek el. A ládák kinyitásakor riasztást kapnak a közeli rendőrőrsök, hogy minél hamarabb a helyszínre tudjanak érni, erősítést adni.

A páncélbevonatú Audi RS7 Sportback ára 60 millió forintnak feleltethető meg, de tekintve, hogy ennyi pénzért az első lökhárító mögötti részt is megerősítik, valamint figyelembe véve fürgeségét és fegyverkínálatát, talán már nem is hangzik olyan rosszul ez az összeg.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Quattro első 25 éve – Az ötlet
2017. február 15.
Az ötlet, az építők, a technika. Hogyan jutott el az Audi az Iltis-technológiától az RS4-ig?
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.

További hírek