4,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra az Aznom új luxusszedánja

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-10, 09:29

Érdekes megoldások jelennek meg rajta, azonban olasz autó létére nem éppen a szépsége miatt lesz maradandó élmény a külseje.

Az olasz Aznom most egy egészen szokatlan külsejű modellel rukkolt elő. A RAM 1500-as pickup alapjaira épült autó nagyon furcsa módon egyszerre ötvözi a korábbi külsőt és a luxusszedánok jellemzőit. Ezáltal lett az autó hasmagassága nagy és hossza 5960 milliméter. Az elülső részén kisebb és szögletes hűtőrács helyezkedik el, amely ráadásul világít is. A fényszórók nagyon keskeny kivitelben jelennek meg a két sarokban.

2020-as Aznom Palladium modell világító orra közelről

Az autó külsején már csak a hátulja furább, ahol keskenyedve csapják le fokozatosan az autó tetejét. A különlegességét pedig a C-oszlopokon található kis ablak adja. A belső tér szempontjából viszont, kiemelendő, hogy a hátsó üléseket hátrébb tolták, az első ülések mögé pedig egy kisebb asztal került, ami alatt pedig egy borhűtő kapott helyet. A hátsó ülések kényelmes kialakítása mellett oldalt tárolókat helyeztek el, ahol lehetnek poharak, de akár játékra alkalmas táblagép is. Az első részben is ott van a luxus, hiszen egy hatalmas érintőképernyős központi konzolja van. Hagyományos csomagtartó kialakítás nem található rajta, ellenben egy fiókos megoldással olyat csináltak, amit talán még soha senki.

2020-as Aznom Palladium modell fiókos csomagtartó kialakítása

Gépteteje alatt pedig egy 5,7 literes, V8-as tesz hozzá a konstrukcióhoz, amely 710 lóerőt tud leadni, mindezt két turbófeltöltőnek köszönhetően. Álló helyzetből 4,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órás sebességre. A megnövekedett teljesítmény mellé adtak neki adaptív felfüggesztést is. Végsebessége pedig eléri a 210 km/órát.

2020-as Aznom Palladium belső tere

Az olasz márka még nem hozta nyilvánosságra az Aznom Palladium hivatalos árát. Az viszont biztos, hogy elképesztő magas értéke lehet, főleg úgy, hogy ilyen korlátozott darabszámban készül csak, hiszen mindössze 10 példány belőle.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek