5 éve debütált ez a csodálatos Bugatti koncepció

Közzétéve:
2020-05-15, 12:00

Azóta szinte feledésbe merült...

A korlátozott példányszámban elérhető 2020-as Bugatti Centodiecit tisztelgésnek szánta a gyártó a ‘90-es évek sztárja, az EB100 előtt. A cég többi modelljéhez képest ez sokkal jobban néz ki, legalábbis szerintem. Kevésbé felháborító, mint egy olyan évfordulós modellt készíteni, ami soha nem látta meg a napvilágot. 5 évvel ezelőtt egy Andries van Overbeeke nevű holland tervező részt vett egy 15 hetes gyakorlaton a Bugattinál, ahol egy hihetetlenül jó projekten dolgozott.

A PlayStation Gran Turismo számára készítették ezt a Bugattit

 

"Megalkottuk a Bugatti Vision Gran Turismo utódját, amely a PlayStation Gran Turismóban lesz vezethető. Az autó a történelem legsikeresebb versenyautójának, a Bugatti Type 35 modern revitalizációja. Az autó viszont még nem szerepel a játékban. " – mondta korábban van Overbeeke.

A Bugatti Type 35 elölről fotózva

Ennek a meg nem nevezett Bugattinak hosszú orra és rövid, kúpos hátsó része valóban hasonlít a megnevezett modellre, de egy ilyen formaterv legyártása meglehetősen bonyolult lenne, bár hasonlót láthattunk már az Aston Martin Valkyrie esetében.

Annak ellenére, hogy a videójáték számára tervezték, kialakítása nagyon is valósághű. Az autót egy belső égésű motor köré építették, ugyan az erőforrás típusa nem ismert, de ránézésre erős, nyers és hangos konstrukciónak hat, a 100 literes üzemanyagtank pedig tovább erősíti a gyanút, hogy ez egy vadállat!

A Bugatti Vision Gran Turismo és az utód felülről egymás mellett

Szerintem ez az autó tökéletes születésnapi kiadás lehetne valamikor, mivel  passzol a

Bugatti márkához és méltó tisztelgés lenne a történelme előtt, miközben a teljesítménye is kivételes lehet. Sajnos van Overbeeke elmagyarázta, hogy az autóiparban normális, ha bizonyos projekteket törölnek, még akkor is, ha előtte rengeteg pénzt öltek bele. Mindenesetre örülnék neki, ha legalább a virtuális térben lehetne vele száguldozni, ha már a való életben nem. 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Bugatti Baby II egy erdei úton fotózva
2019. szeptember 19.
A Bugatti Type 35 a maga idejében és még most is csodálatos, figyelemre méltó alkotás.
A Bugatti Hyper Truck oldalról fotózva
2020. március 11.
Ez kenterbe verné a Tesla hasonló elképzelését.

További hírek