A BMW iNext EV hatótávolsága felülmúlja az előzetes becsléseket

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Az érkező iNext EV modell a jóslatok szerint töltésenként 700 kilométert lesz képes megtenni, jelentette be a BMW Detroitban.

2017 májusában jelentette be a BMW éves részvényes találkozóján az iNext EV érkezését. Akkor a teljesen elektromos jármű hatótávolságát 480 km fölé becsülték. A BMW nem részletezte akkor és most sem, hogy milyen alapon kalkuláltak ekkora hatótávval, csak a konkrét számadat látott napvilágot.

BMW iNext EV

Az iNext tanulmány előrevetíti, hogy a jövőben egy középméretű luxus crossoverrel is előállhat a BMW fejlődő i almárkája, amelynek keretein belül kiemelt szerepet kap az elektromos hajtás és önvezető technológia. Az iNext az eladásakor - mely várhatóan 2021-től lesz esedékes - SAE 3-as szintű autonóm képességgel rendelkezik majd, mely azt jelenti, hogy az autó a legtöbb közlekedési helyzetben önvezető lesz. Azonban a 3-as szint megköveteli a vezetőtől, hogy bármikor képes legyen arra, hogy átvegye az irányítást.

A BMW egy évvel később frissíti majd 4-es szintű autonómiára, ami lehetővé teszi a vezetők számára, hogy biztonságosan levegyék a szemüket az útról és a kezeiket a kormányról. A BMW egy ’Boost’ módot is ígér, ami a legnagyobb teljesítményhez szükséges vezetési tanácsokat vetít majd a szélvédőre.

BMW iNext EV

Az iNext nem titkoltan a tervezett Tesla Model Y vetélytársa lesz. A Model 3-alapú crossovert bejelentették már, viszont még nem mutatták be. Az új hatótáv nyilvánosságra hozásával az iNext az egyik legnagyobb hatótávval rendelkező EV a horizonton, viszont szinte nap mint nap érkeznek az újabb nyilatkozatok.

Ha most hoznák forgalomba az iNext-et, akkor simán jobbnak bizonyulna a Tesla Model 3 hosszútávú akkujánál, mivel az „csupán“ 500 km-re képes, ráadásul a németek konstrukciója magasabb szintű autonóm vezetési képességgel is rendelkezik. Bár a Tesla ígéretet tett rá, hogy növelik járművei autonóm képességeit a jövőben, nem tudni, hogy a 3-as és 4-es szintű képesség mikor lesz elérhető.

A BMW a 2018-as Detroiti Autószalon sajtókonferenciáján azt is elárulta, hogy érkezik a 2019-es BMW i8 Coupe. Az autógyártó az i8 Roadstert 2017-ben Los Angelesben fedte fel, és akkor meg is osztott minden részletet a fejlesztett i8 Coupe-ról, azonban eddig még rejtve maradt a szemek elől a frissített i8 fixtetős verziója.

BMW i8 Coupe

Az i8 Coupe továbbra is 2+2-es kialakítást használ, nem úgy, mint a Roadster, amely szigorúan kétüléses. A kabrió változathoz hasonlóan az i8 Coupe is 369 lóerős lesz és 570 Nm-re növelt teljesítményt kap. A teljesen elektromos hatótáv is javult egy nagyobb, 11.6 kWh-s akkumulátornak köszönhetően, így 29 km-re képes a régi lítium-ion 24 km-éhez képest. A kupé a 100  km/h-t 4.2 másodperc alatt éri el, a csúcssebessége elektromosan 250 km/h-ra van korlátozva.

BMW i8 Coupe

Forrás: Motor Trend

További autós hírek

Kigyulladt egy kisteherautó utastere és raktere a 20. kerületi Helsinki úton, a Torontál utcánál hétfőn 14 óra magasságában. A fővárosi…

Jól látni, hogy a sárga jelzésnél ér a sínre kb. a Citroen, majd a következő pillanatban oldalról hatalmas sebességgel telibevágja…

Nem elég a pénzbírság, börtönbüntetést szeretne a német kormány a baleseteket fotózóknak, videózóknak – írja a totalcar.hu A német autópályákon…

A képen 👆 a 2019. nov. 10. és 2019. nov. 16. közötti időszakban elért, Facebook oldalunk eredményei láthatóak. ☝️ 2017…

Olvasónk küldte a felvételt. Nem jó érzés azt látni, hogy a kb. 3 perces manőver után – amiből 2 perc…

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Csődöt jelent a Tesla?
2017. november 29.
Nem sokkal azután, hogy bejelentette az új Roadster és a futurisztikus elektromos kamion érkezését a Tesla, sötét jóslatokba bocsátkoztak az elemzők a vállalat jövőjével kapcsolatban.