A Mercedes-AMG-nek arculatot kell váltania

Frissítve:
2018-11-02, 16:06

Hiába a nemrég kifejlesztett V8-as motor, amit még az Aston Martin is használ, előbb-utóbb le kell térjen erről az útról a Mercedes-AMG az elektromos autók miatt

A Mercedes-Benz legendás sport-almárkája, az AMG hatalmas kihívásokkal találja szembe mostanában magát. Drummond Jacoy, a Mercedes-AMG járműfejlesztési igazgatója elmondta egy interjúban, hogy az AMG-nek muszáj az elektromos autózás felé haladnia.

Emellett rámutatott arra is, hogy egyáltalán nem tapasztalatlan a márka az elektromos autók terén, hiszen 2013-ban már megjelent az első elektromos autójuk, az SLS electric drive.

A Mercedes-AMG az elektromosautók fejlesztésére koncentrál

Oké, hogy SLS, meg electric drive, meg minden... de ez a szín nagyon bántja a szemem

„Egy nagyon lenyűgöző autó volt a maga idejében és azóta fejlesztettük ezt a technológiát, folyamatos tanulás mellett, amit a hibrid autóktól kaphattunk.” – mondta az interjúban.

Jacoy szerint az egyik eshetőség az, ha a Mercedes-AMG kiveszi a részét a Mercedes-Benz modellek fejlesztésében. Ez lehetővé tenné a Mercedes-AMG számára, hogy mivel minden széria Mercedes-Benz modellben benne lenne a kezük, azokból könnyen tudnának AMG-változatot is csinálni. Jacoy azt is elmondta, hogy ugyanez vonatkozik a nemsokára érkező elektromos Mercedes-Benzekre is.

A Mercedes-AMG visszavonul a DTM-sorozattól

Műanyagborítás a motorháztető alatt, de ha nem lenne, akkor se lenne olyan érdekes a látvány, mintha hagyományos motor lenne benne

Ez persze egy komoly dilemma és arculatváltás felé sodorja az AMG-t, ugyanis az elektromos autók között nem nagy hasznát fogják venni a nemrég kifejlesztett V8-as motornak.

Ahogy arról már írtam, a Mercedes-AMG jelenleg is egy bitang erős hibrid autót, a Project One-t fejleszti (amibe a Forma-1-ben is használt 1.6-os turbómotorjukat építik bele), az itt felhalmozott tapasztalatát pedig nagy valószínűséggel kamatoztatni fogja a későbbi modelljeiben is. Főleg, hogy azok már nem olyan korlátozott számban készülnek majd, mint a Project One.

Mercedes-AMG Project One hibrid autó

A Project One hihetetlen autónak ígérkezik, amibe szó szerint Forma-1 technológiát építettek: a motor ugyanaz az 1.6-os turbómotor, mint amit a versenyek alatt használnak

Továbbá amellett se lehet elmenni szó nélkül, hogy a Mercedes-Benz bejelentette, hogy visszavonul a DTM-versenyektől, helyette inkább a Formula E-re, a Forma-1 elektromos megfelelőjére koncentrálnak, ugyanis inkább már az elektromos autókra fognak koncentrálni. Továbbá a Mercedes-Benz anyacége, a Daimler bejelentette, hogy 500 millió euróból egy akkumulátorgyárat fognak felhúzni, ami a Teslával lesz hivatott versenyezni.

Forrás:

Motortrend

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
2019. május 25.
1963-ban a Mercedes bemutatta a valaha volt legelitebb limuzinját, a W100-ast. A luxus csillagból kevesebb, mint 2800 készült, főbb vásárlói hírességek és diktátorok voltak