2021. március 19. | 08:38

Az Arrera Automobili az SD+ elnevezésű modell piacra dobásával robbanna be a köztudatba.

A tavalyi év végén gyakorlatilag a semmiből jelent meg egy Arrera Automobili nevű albán vállalkozás a horizonton. Nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint azt, hogy legyártják a balkáni ország történetének első szuperautóját, az Illyrian Pure Sport modellt. A kevesek által ismert Arrera Automobili mostanra még nagyratörőbb terveket eszelt ki: megadnák a világnak az első albán hipersportautót. Végül is, minek kicsiben kezdeni, ha rögtön kitűzheted a legnagyobb csúcs meghódítását?!

Az Arrera pár napja már lebegteti a DS+ névre hallgató hiperautó terveinek leleplezését. A Motor1.com oldalnak a vállalat egyik munkatársa magabiztosan állította, hogy az albán csodajármű megszerezheti a leggyorsabb sorozatgyártású autó címét, amely jelenleg az SSC Tuatara birtokában van.

Az albán vállalat törekvései mögött az Albániában született Qendrim Thaqi áll. A Németországban élő tervező 2017-ben szerzett magának viszonylag nagyobb hírnevet, amikor a Porsche 9RE nevű koncepciója meghódította az internetet.

Az Arrera eredetileg az Illyrian Pure Sport szuperautóval kívánt berobbanni a piacra. A tervek egy 6,2 literes, 840 lóerős motorral ellátott, nyolcsebességes Tremec automata váltóval felszerelt, 375 km/órás végsebességű jármű előállításáról szóltak.

Egyelőre ismeretlen okokból változtattak, és elindulnak az SD+ nevű hiperautó irányába. A Wolfgang Kizler által tervezett motor valóban a világ leggyorsabb sorozatgyártású autójává teheti az albán cég termékét. A 7 literes, 1800 lóerővel és 1500 Nm nyomatékkal megáldott V8-as a rekordok könyvébe repítheti az 1230 kilogramm össztömegű gépet.

Ami a névválasztás hátterét illeti, az Arrera az alábbi magyarázatot adta az Instagramon.

„Az S Skenderbeg, az Albánia függetlenségét kivívó harcos és hős előtt tiszteleg. A D betű a római ötszázas számra utal, a +jel pedig azt jelzi, hogy az autó 500 km/órás sebesség feletti teljesítményre lesz képes”