Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az amerikai Tesla-tulajok közel fele nem figyel a vezetésre a részleges önvezető mód használatakor

2022. október 11. | 08:30

Lehangoló információk derültek ki egy felmérésből.

Az amerikai Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) közlekedésbiztonsággal foglalkozó szervezet felmérése szerint a 600 megkérdezett, részleges önvezető funkcióval ellátott autóval rendelkező felhasználó egy jelentős része nem figyel oda a vezetésre, amikor a „majdnem önvezető" mód működik. Ez szembe megy a gyártók előírásaival, hiszen jelenleg még nincsen olyan önvezető rendszer közforgalomban, amelyet teljesen magára lehet hagyni, mindegyik igényli a sofőr felügyeletét.

A megkérdezett GM-csoportos autótulajok (itt a Super Cruise nevet kapta a részlegesen önvezető rendszer) 53 százaléka, a Tesla-tulajok (itt az Autopilot nevet kapta a részlegesen önvezető rendszer) 42 százaléka, míg Nissan/Infiniti felhasználók (itt a ProPILOT Assist nevet kapta a részlegesen önvezető rendszer) 12 százaléka nem figyel oda a vezetésre, miközben működnek az említett rendszerek. Ilyenkor a legtöbben elmondásuk szerint evéssel vagy a telefonjuk nyomkodásával töltik az időt.

Tesla
Kertből akart kocsit lopni részegen, de csak lezúzott ezt-azt, majd elaludt a volánnál Világrekordot döntött az egyetemisták elektromos autója - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!