Az Aston Martin exkluzív Q divíziója a márka különböző modelljeinek személyre szabásán dolgozik. A héten pedig az Aston bejelentette, hogy már a DBX SUV-hoz is elérhető néhány kiegészítő, amivel még egyedibbé lehet varázsolni a az amúgy sem mindennapi crossovert.

Az Aston Martin DBX SUV különleges kiadása

A márka ezen részlegének munkatársai az ügyfelekkel közösen, az alapoktól kezdve átbeszélik, hogy milyen autót is szeretnének, ennek megfelelően alakítják a meglévő modelleket, vagy akár valami teljesen újat is alkothatnak. Csupán a képzelet és a csekkfüzet szabhat határt.

A Q divízió kínálata hatalmas és a legegyszerűbb dolgoktól kezdve (mint például a karbonszálas váltófülecske a DBS Superleggerába) egészen az egyedi ötletek megvalósításáig bármi lehetséges, ezt bizonyítja a CC-100 Speedster is. A részleg már a DBX-hez is rengeteg apróságot kínál mind a külső mind a belső dizájnt illetően.

Az Aston Martin Q divízió által kezelésbe vett DBX

A Genfi Autószalonon megtekinthető lesz az egyedi anyagok felhasználásával készített példány, amely 22 colos fényes fekete felnikkel, egyedi selyemfényű szürke fényezéssel és rengeteg fekete kiegészítővel hihetetlenül feltűnő és egyedi.

Az Aston Martin Q divíziója által átalakított DBX belseje

Az igazi különlegesség a belső térben található, ahol rengeteg karbon betéttel találkozhatsz. A legkülönlegesebb azonban a 280 réteg szénszálból álló középkonzol, amelyet kézzel raknak egymásra, ezután 12 óráig hagyják megszilárdulni. Majd egy 5 tengelyes marógép 90 órán keresztül „simogatja”, hogy elérje végső formáját.

Az Alapjárat stábja már alig várja, hogy elindulhasson Svájcba.