Az elektromos Seat Mii is elbukott a jávorszarvas-teszten - VIDEÓ

Közzétéve:
2020-07-08, 10:59

Bizony repültek a bóják a spanyol városi cirkáló nyomán.

Legutóbb arról lehetett hallani, hogy a Škoda Superb iV és a Volkswagen Passat GTE jávorszarvas-tesztje nem sikerült túl fényesen, a KM77 csapata pedig újabb járművet vetett alá az irányíthatósági tesztnek. A Seat Mii elektromos autó (amelynek a Škoda Citigo iV és a Volkswagen e-Up! a testvérmodellje) először 79 km/órás tempóval futott neki a kikerülési-tesztnek, ám ennél a sebességnél több bólyát is elsodort, a manővert pedig a kijelölt pályán kívül sikerült befejeznie.

Ezután lejjebb vitték a tempót 70 km/órára, itt már sikeresen végrehajtotta a feladatot az elektromos kisautó. Ezután megint emeltek a téten, 73 km/órával vágtak neki a dolognak, ám az eredmény megint lehangoló volt. A Seat mentségére szóljon, hogy az ezt követő szlalomozós feladatot jól teljesítette, ráadásul egy ilyen elektromos városi cirkáló esetében esetében elég ritka az országutas vagy autópályás közlekedés.

A jávorszarvas-teszten elért eredmény egyik okozója az autó súlya, hiszen a padlóba szerelt akkucsomag nem egy könnyű „rakomány”, emiatt pedig erősen orrtolós lett a kisautó, arról nem is beszélve, hogy nem ebben található a világ legkifinomultabb futóműve. Annak fényében, hogy ennél jóval drágább és nagyobb autók is buktak már meg ezen a teszten, úgy annyira nem tragikus ez az eredmény. De nem is túl bíztató biztonsági szempontból.

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019-es Jaguar I-Pace elektromos autó oldalról
2019. június 15.
A Jaguar elektromos autója nem várt hibát produkált

További hírek