csütörtök - 2023. március 23.
3.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 609 Ft
100 651 Ft
D 618 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Befagyott tavon tesztelték az 1200 lóerős Drako GTE modellt – VIDEÓ

2021. március 31. | 14:49

A tisztán elektromos hiperautót látványosan mozog a jégen.

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy a Speed of Days elnevezésű verseny keretében egy Lamborghini Urus SUV 300 km/órás sebességgel száguldott az oroszországi Bajkál-tó jegén. Az alábbiakban egy hasonló kísérletről olvashatsz, ezúttal a Drako GTE modell főszereplésével.

A tisztán elektromos hiperautót Andy Pilgrim és David Hackl tesztelte, a Colorado államban található Winter Performance pályán, illetve a Georgetown-tó jegén. A felvételeken a profi autóversenyzők nem kapnak szót, ezzel szemben látványos képekkel örvendeztetik meg az autórajongókat.

Az autó tervezésekor az aerodinamikára is komoly hangsúlyt fektettek. Az elektromos rendszer összteljesítménye 1200 lóerő. A jármű végsebessége 330 km/h, száguldást pedig egy 90 kilowattórás akkucsomag teszi lehetővé. A 0-100 gyorsulás mindössze 2 másodperc alatt megvalósul, így a gázpedállal érdemes óvatosan bánni.

Az eredeti tervek szerint a Drako már 2020-ban megkezdte volna a legyártott modellek kiszállítását, ám ez a mai napig még nem kezdődött el. A GTE hiperautó vételára forintba átszámítva meghaladja a 350 milliós összeget.

 

Folytatódik a kampány az „övtagadók” ellen Magyarországon Az elektromos Humble One napelemekkel fogja tölteni az autó akksiját

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!