A Bentley EXP 100 GT lett a legjobb koncepcióautó

Közzétéve:
2020-02-07, 14:56

A Bentley 2019. július 10-én, pontosan egy évszázaddal a cég alapítása után mutatta be az EXP 100 GT koncepciót, amely elnyerte a GQ „Best Concept Car” díját.

Az autógyártók minden évben előrukkolnak legalább egy koncepcióautóval, amely a cég jövőről való elképzelését tükrözi. Eközben a csúcskategóriás luxusautók és sportautók gyártói olyan autókat hoznak létre, amelyek az emberiség nagy részének elérhetetlennek tűnnek, például egy Bentley kategóriájú gyártó tanulmányautója egészen más látásmódot kínál. Nem véletlenül hoztam fel példának ezt a márkát, hiszen az általa bemutatott EXP 100 GT koncepció nyerte el a legjobb tanulmányautó címét a GQ Car Awardson. Az előkelő címért egyébként az Audi elektromos terepjárója, az AI: Trail és a Pininfarina Battista is ringbe szállt.

A Bentley EXP 100 GT koncepcióautó belseje

A Bentley 2019. július 10-én, pontosan egy évszázaddal a cég alapítása után mutatta be az EXP 100 GT koncepciót. A jövőre néző formatervezés állítólag azt a látásmódot képviseli, amellyel a járművezetők 2035-ben találkozhatnak a grand touring szegmensben. Az autó 5,8 méteres hosszához, 1,8 méteres ajtók társulnak, ezek fura látványt kölcsönöznek neki. Az olyan részletek, mint a levegőkeringető rendszer, lehetővé teszik, hogy a belső levegő olyan friss legyen, mint a természetben, ezzel kiszűrve a város nem kívánt szagát.

A Bentley EXP 100 GT concept

Az EXP 100 GT egy újabb teljesen elektromos koncepció, amelynek van értelme az autóipar fenntarthatóságának jövőjét tekintve. A GQ Magazine a koncepció lenyűgöző érdemeit méltatja: az autó méretéhez indokolt négy elektromotor gondoskodik a meghajtásról, ezek bámulatos, 2,5 másodperc alatt repítik a kasztnit 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 300 km/óra. Emellett az akkumulátor egy töltéssel 700 km megtételére képes és 15 perc alatt fel lehet tölteni 80%-ra.

Kapcsolódó írások

Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be
2018. december 04.
Persze a kérdés csak elméleti, a BMW i8 rendőrautó csak tanulmányként létezik, de elég mutatósra sikerült

További hírek