BMW E46 M3 – újabb tuningolt műremek a japán autómániástól

Közzétéve:
2018-08-30, 10:56

Yoshihiro Sakurai már korábban is készített maradandót a négykerekűek átalakítása terén, most egy E46 átiratáról lesz szó.

A BMW M jelzésű sorozatai több évtizede szolgáltatnak tuning alapanyagokat az autórajongók számára. Ezek közül is az egyik legnépszerűbb az E30 M3, mely a ’80-as évek elejétől volt kapható. Sokan azonban nem ezt tartják a legjobb hármasnak, a fanatikusok egy része az E46 M3-ra szavaz. Yoshihiro Sakurai is erre tette le voksát, és néhány évvel ezelőtt vett magának egyet. Azóta lépésről lépésre haladt a minimalista dizájn kialakításával. Az E46 vonalai egyébként is nagyon letisztultak, az új bodykit pedig mégjobban ráerősít erre a formavilágra.

Yoshihiro Sakurai BMW E46 M3, elölről

Míg az E46 tuningolók egy jelentős része a légrugók mellett dönt, addig Yoshi a klasszikus, rugókkal egybeépített gátlókat választotta inkább. Azokból is a piszkosul kemény fajtát. A régivonalas tuningmesterek nem is fogadják el a légrugós megoldást, hiszen az nem autentikus, pedig azzal részben ki lehetne küszöbölni a hétköznapi vezethetőség problémáit, ahogyan azt a konkurens A4-eseken is sokszor látni lehet.

Yoshihiro Sakurai BMW E46 M3 felnije.

A beltérben a gyárival összhangban levő, vörös Bride sportülések figyelnek, hozzájuk pedig Takata ötpontos biztonsági övek tartoznak. A japán kollega Nardi háromküllős sportkormányt tekerget, és BMW Performance váltógombbal nyelezi a gépet. Itt is ügyelt arra, hogy ne szálljon el a dolgokkal, és megmaradjon az autó külsejéhez illő hangulat.

Yoshihiro Sakurai BMW E46 M3 beltere

Yoshihiro szerint jelenlegi állapotában készen van a BMW, ami a tuning világában elég merész kijelentés, hiszen mindig van még mit hegyezni egy kocsin. Az azonban kijelenthető, hogy szép és letisztult az eredmény.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek