A BMW hét új Toyota Suprát hívott vissza

Közzétéve:
2019-10-03, 11:20

A visszahívás oka a biztonsági övnél lévő egyik elem nem megfelelő hegesztése.

Emiatt a BMW hét tulajdonost értesített a fennálló problémáról, az ő autóik június végén készültek a Magna Steyr grazi gyárában, ahol az új Z4 is. A gyárban az egyik legkomolyabb minőségellenőrzés folyik. Nem véletlenül emlegetem ezt a modellt, mivel igen közeli kapcsolatban állnak egymással.

Az új Toyota Supra oldalról fotózva

A gyártó meg is nevezte a konkrét alkatrészt, amely Hubert Schlieckmann GmbH-tól érkezik és egy nagyobb balesetnél a kevesebb forrasztási pont miatt megsérülhetnek az utasok, így komoly biztonsági kockázatot jelent. Az eddigi új Suprák mindössze egy százalékát érinti ez a probléma. A közleményükben olvasható, hogy a hibában érintett járműveket ingyenesen kicserélik.

Négy autót már ellenőriztek az érintett hétből, szóval maximum három hibás Supra kószál az utakon.

Az új Toyota Supra hátulról egy kiállításon

Azért a BMW indított a visszahívást, mert az ő beszállítójának hibájából adódik a probléma, mivel ők gyártják a modellt. Arról viszont nincs infó, hogy végül a Toyota vagy a bajor gyártó hagyta jóvá a hiba miatti autó cserét.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek