Borsos áron eladó a Pontiac alapjain nyugvó Ferrari F40 replika

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-09, 10:20

A másolat belülről szinte egyáltalán nem hasonlít a legendás modellre.

A világ leghíresebb autómodelljeit felsoroló listán biztos helye van a Ferrari F40-nek, de hát sokunk számára elérhetetlen ez a csoda. Itt jön képbe a jóval megfizethetőbb (cserébe sokkal kevésbé lenyűgöző) F40 replika, ami most eladósorba került.

 

A másolat az USA-ban, egészen pontosan a Colorado állambeli Denver városában található Worldwide Vintage Autos nevű cégen keresztül vásárolható meg, mégpedig potom 24 900 dollárért, vagyis aktuális árfolyamon számítva 7 420 200 forintot kell leszurkolni a replikáért.

Ferrari F40 replika

Ez meglehetősen sok pénz, ha figyelembe vesszük, hogy az ember tulajdonképpen egy Pontiac Fieróért fizet, amit kívülről alaposan átformáltak. Az F40 replika ugyanis az előbb említett autón alapul, bár aki távolról pillant rá a kocsira, az meg nem mondja, hogy a „bőr” alatt valójában mi rejtőzködik.

Azt elmondhatjuk, hogy a szorgalmas kezek tisztességesnek mondható munkát végeztek az F40 másolásakor, már ami a karosszériát illeti. Az arányok és fényszórók mondjuk kissé furák, különösen akkor szembetűnőek az eltérések az eredetihez képest, ha oldalról kezdjük el szemlélni az autót. A replika hátsó szárnya szinte gyárinak tűnik, és ugyanez elmondható a hátsó kerek lámpákról, illetve a tripla kipufogóvégről is.

Ferrari F40 replika

Ferrari F40 replika

Amíg a külső kialakítás valamennyire tényleg emlékeztet a valódi F40-re, addig az utastérről ez már korántsem mondható el. Valójában egyetlen változás volt tapasztalható a Fiero belsejében az átalakítás után, mégpedig az, hogy a kocsi kapott egy négyküllős kormánykereket, aminek a közepére odatették a Ferrari jelképét, az ágaskodó lovacskát – de azt is fejjel lefelé…

Négyküllős kormánykerék

A másolat motorterében egy 6276 köbcentis, V8-as motor található, az erőforrás által generált teljesítményt az ötfokozatú manuális váltó juttatja el a hátsó kerekekhez. A Fiero az átalakulása óta mindössze 564 mérföldet (908 kilométert) tett meg.

Amennyiben érdekel, milyen közelebbről egy valódi Ferrari, nézd meg ezt a videót!

 

Kapcsolódó írások

Ferrari Purosangue oldalról
2020. december 22.
Biztos, hogy a sorozatgyártásra kész modell kicsit másképp fog kinézni.
Ferrari sportautó oldalról
2021. április 16.
Az olasz autógyártó már jó ideje dolgozik a modellen.

További hírek