Brutális hibrid utódja lesz a 8C-nek!

Frissítve:
2018-09-18, 22:00

Az Alfra Romeo komolyan gondolja a sportautó megépítését, nagyot fog szólni.

Ahogyan azt a nyár elején a nemrég elhunyt Sergio Marchionne bejelentette, vissza fog térni a C8-as modell, méghozzá jelentősen újratervezve. Az elődje orrában egy V8-as motor dolgozott 450 lóerős teljesítménnyel, az új verzió azonban teljesen más koncepciót mutat.

Alfa Romeo 8C látványterv, piros színben

A következő generáció középmotoros lesz, az Alfa Giuliában jelenleg 500 lóerőt teljesítő, 2.9 literes V6-os motor lesz benne. Az olasz gyártó azonban nem áll meg ennyinél, az új 8C-ban feltehetően 600 lóerő körülire húzzák majd fel. Egy elektromotort is építenek bele, mely további 200 lóerőt ad hozzá, ezzel 800 lóerősre kerekítve az összteljesítményt.

Amennyiben tényleg ilyen technika fog a lemezek alatt lapulni, akkor a 8C akár felveheti a versenyt a legkeményebb Ferrarikkal is. A jelenlegi legerősebb sorozatgyártású középmotoros Ferrari a 488 Pista, melyben 710 lóerőt teljesítő V8-as motor dolgozik. Ehhez képest még eszelősebben hangzik a 800 lóerős 8C.

Alfa Romeo 8C látványterv, piros színben, pályán mutatva.

Az sem kizárt, hogy a 0-100-as sprintet 3 másodperc alatt fogja megtenni, a teljesítménye feltehetően meglesz hozzá. Az már más kérdés, hogy ezt hogyan fogják az útfelületre juttatni az Alfánál. Egy továbbfejlesztett kerekenkénti külön nyomatékelosztású hajtásrendszert is kapni fog a 8C, melynek köszönhetően sikerülhet megzabolázni az igencsak soktagú ménest. A rendszer a hajtott kerekek közt megfelelő arányban osztja el a nyomatékot, így küszöbölve ki a megcsúszást.

A 8C típusjelzés egészen a harmincas évekig nyúlik vissza az Alfánál, amikor több kupé és versenyautó nevében is szerepelt ez a két karakter. Egyik motorjuk kódjelzése is ez volt, mely 1931-ben szerepelt először a Mille Miglián. Azóta többször előkerült ez a kódolás az olaszoknál, legutóbb a 2007-től gyártott 8C modellnél, melyből mindössze 500 darab készült, ehhez jöttek hozzá a kabrió kivitelek.

Alfa Romeo 8C Safety Car látványterv, szürke színben.

A közeljövőben piacra kerülő új modell gyártási adatairól egyelőre nem árult el részleteket az Alfa, de feltehetően az előző generációhoz hasonló, kisszériás sportautó lesz. Ennek fényében még értékesebb lesz, most már csak a hivatalos bejelentést és a pontos technikai adatokat kell kivárni. Eddig az sem tisztázott, hogy készül-e majd kabrió az új 8C-ből.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Hibridekkel bővíti palettáját az Alfa Romeo
2018. május 16.
Az Alfa Romeo egy új SUV bemutatását tervezi, sőt a Giuliából is érkezik a kupé változat. Hibrid hajtással kívánják maximalizálni a motorok hatékonyságát.
2020-ra megérkezik a hibrid VW Golf GTI
2017. január 31.
A következő generációs Volkswagen Golf GTI elérhető lesz hibrid hajtással is
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor