Covini 6SW - Az első hatkerekű szuperautó az utakon

Közzétéve:
2019-12-03, 10:22

Olasz, akárcsak a Ferrari, a Lamborghini és a Maserati, viszont többet ígér!

Ehhez hasonló koncepcióval már jó pár évtizeddel ezelőtt, a Formula-1-ben is próbálkoztak több- kevesebb sikerrel. Ez azonban teljesen más. A Covini 6SW az első, hatkerekű street legal szuperautó a világon. Egyedi formaterve már 2008-ban debütált a sajtóban, viszont sokáig nem lehetett hallani róla, aztán a nagy csend után hatalmas dörgés övezte a bemutatót.

A Covini egy kicsi olasz szuperautó-gyártó, nagy álmokkal és meghökkentő ötletekkel. Például négy kereket raktak az autó elejére, ezzel megduplázták a tapadást. Illetve egy igazi kanyarvadászt hoztak létre, mivel a kanyargós szerpentinen is sebesen és stabilan teljesít. Sőt, a fékhatással sincs gond, mivel így összesen hat féknyereg lassítja a kasztnit.

Két Covini 6SW egy olaszországi úton

A Covini 6SW utastere mögött egy 4,2 literes V8-as erőforrás található, amely állítólag több mint 500 lóerő leadására képes. Az erőátvitelről egy hagyományos 6 sebességes manuális váltó gondoskodik.

A Covini 6SW tető nélkül hátulról

Mint már említettem, korábban az F1-ben is láthattál hasonlót. Méghozzá a Tyrrell P34-et, amely az 1976-os szezonban debütált, elsöprő sikerrel. Ezzel több csapatot is arra ösztönzött, hogy saját hatkerekű autókat fejlesszen. Sajnos, az idő múlásával az F1 vezetése új szabályt vezetett be, melynek értelmében az autóknak négy kerékkel kell rendelkezniük, ezzel véget vetve a kibontakozó érának.

Ha egyedi szuperautóra vágysz és elég mély a zsebed, akkor ez a neked való, mivel 650 000 dolláros, azaz 197 millió forintos árcetli figyel rajta.

Kapcsolódó írások

Porsche 959
2019. április 23.
A 959-es és az F40-es volt a 80-as évek két nagyágyúja, ehhez kétség sem férhet. A Ferrari ikonná vált, a németnek viszont nem jutott annyi a rivaldafényből…
A McLaren háromüléses szupersportautója menet közben fotózva
2019. április 26.
Létezik háromhengeres és háromkerekű személygépjármű is, na de mi a helyzet a háromüléses autókkal?

További hírek