A Daimler bírságra számíthat a szigorúbb kibocsátási normák miatt

Közzétéve:
2020-02-14, 11:09

A vállalat számára hatalmas kihívás a szigorodó normák betartása, amelyet ha nem tudnak teljesíteni bírságra számíthatnak.

Ennek ellenére Ola Källeniu, a Daimler vezérigazgatója azt mondta, hogy nem csökkenti a társaság a Mercedes-Benz elektromos autóinak árait. Szerinte gazdaságos és ésszerű lépésre van szükség. Fontosnak tartja, hogy megfelelően be kell árazni, miközben nem semmisítik meg az árazási sávokat.

A múlt hónapban a Daimler tagadta a híreket, amelyek szerint a gépjárműgyártónak nehézségei vannak az akkumulátorral kapcsolatban és emiatt csökkentették az EQC, elektromos crossover előirányzott 2020-as termelési céljait.

A Mercedes-benz EQC elektromos SUV

A beszámolók szerint a Daimler megfelezi az elektromos autók gyártására vonatkozó terveit. A német autógyártó eredetileg 60 000 Mercedes-Benz EQC modellt dobott volna piacra, ebből 30 000 lehet a realitás. A médiaforrások szerint a vállalat mintegy 7 000 járművet gyártott 2019 májusa óta. A Daimler egy sajtóközleményben tagadta az imént említetteket és abban 50 000-es célszám szerepel.

Källenius a társaság éves eredményeiről szóló sajtótájékoztatón, Stuttgartban elismerte, hogy a Daimlernek nehéz lesz megfelelnie az új kibocsátási határértékeknek. A cég életében érzékelhető, tavalyi negyedik negyedéves veszteséget részben a dízelkibocsátás szabályozási kérdései okozták. A társaság vizsgálat alatt áll az Egyesült Államokban és Németországban is, mivel több légszennyező anyagot bocsátanak ki, mint amit hirdettek. Emiatt Európában visszaesik a dízelek eladása.

Ola Källeniu, a Daimler vezérigazgatója
Ola Källeniu, a Daimler vezérigazgatója

Az Automotive News Europe szerint a társaság pénzügyi nehézségei miatt csökkentette kiadásait a korábban leírtakat ellensúlyozva, továbbá 2022 végére az adminisztratív és személyi költségek több mint 1,4 milliárd euróval akarja csökkenteni.

Ez a hír egy decemberi beszámoló következménye, miszerint a Mercedes-Benz késlelteti az EQC elektromos SUV szállítását az Egyesült Államokba. Ez állítólag egy stratégiai döntés volt, amire az európai igények jobb kiszolgálása miatt volt szükség.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Mercedes-AMG GT S belsőégésű motorja
2019. szeptember 23.
Mindazok után, hogy személyautók millióit mobilizálta a hagyományos belsőégésű erőforrás, most úgy néz ki itt a vég.

További hírek