Egy fotós újraalkotta a B csoport legendás pillanatait LEGO-ból

Közzétéve:
2020-04-23, 12:24

Nyilván hiányzik neki is a motorsport, akárcsak nekem.

A legendás B csoport mindig is közel állt a szívemhez, nem véletlenül, hiszen ezt tartják az autósport hőskorának. Az FIA, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség 1982-ben hozta létre a 4-es és 5-ös csoport helyettesítésére, ahol módosított és prototípus autók versenyeztek szabályozott körülmények közt. Sajnos csupán néhány évig élt a sorozat, azonban visszavonhatatlanul beírta magát, mind az autósport történelmébe, mind a rajongók szívébe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jumping into the week!! #audiquattros1 #audi #lego #stayhome #getcreative #tabletoptuesday #sonyalpha #alphauniverse #a7riii #switchtoalpha

Dominic Fraser (@_fraser73) által megosztott bejegyzés,

Ekkoriban számos nagyon erős, ugyanakkor könnyű és gyors autó bitorolta a versenypályákat. Ezek pedig a mai napig több százezer dollárért kelnek el aukciókon. Szerintem a korszak egyik, ha nem a legszebb hőse az Audi Quattro, amely az évek során számos fejlesztéssel bírt. A legutolsó változat, az Audi Sport Quattro S1 E2 névre hallgatott és 1985-ben mutatták be. A motorháztető alatt egy turbós, 2 literes, soros 5 hengeres erőforrás dolgozott, amelynek tényleges teljesítménye bőven 500 lóerő fölött volt, maximális teljesítményét 8000-es fordulatnál adta le. Miközben a mérleg csupán 1090 kg-ot mutatott, így 3,1 másodperc alatt elérte a 100 km/órát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Into the night... #audiquattros1 #lego #groupb #tabletop #stayhome #getcreative #staycreative #sonyalpha #alphauniverse #a7riii #switchtoalpha

Dominic Fraser (@_fraser73) által megosztott bejegyzés,

A turbófeltöltő cirkulációs levegő rendszert használt, azzal a céllal, hogy az egységet magas fordulatszámon tartsa, amikor a pilóta leveszi a lábát a gázról vagy kanyarodik. Ez lehetővé tette, hogy a gázpedál lenyomásakor a motor összteljesítménye rendelkezésre állt, késlekedés nélkül. Emellett jellegzetes szárnyakat és spoilereket kapott, amelyek agresszív megjelenést kölcsönöztek neki.

Ennek az ingolstadti szörnynek állít emléket Dominic Fraser fotós, aki nem mellesleg a Sony márkanagykövete és régóta követem munkásságát. Mivel neki is ez a kedvence, így gondolt egyet és kölcsönvette gyermekének LEGO modelljét, hogy elkészítse ezeket a fantasztikus diorama fotókat, melyek megtekinthetők az Instagram oldalán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today’s Group B rally effort!! #stayhome #getcreative #tabletop #audiquattros1 #lego #audi #sonyalpha #a7riii #switchtoalpha

Dominic Fraser (@_fraser73) által megosztott bejegyzés,

„Ez minden idők legjobb raliautója, az Audi öröksége és rengeteg ikonikus fotó készült róla, amelyeket évtizedek óta csodáltam. Régóta meg akartam találni a módját, hogyan is tiszteleghetnék előtte. Korábban egy fröccsöntött modellre gondoltam, de végül a LEGO lett a befutó, mivel ezzel újra alkothatom az épületeket és az embereket is” – mondta Dominic Fraser.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A homályba veszett Wankeles: Mazda RX-7 Group B
2017. június 01.
A Mazda Group B-s álmait az első generációs RX-7 alapjaira épült raliautó váltotta volna valóra, de az aranykorszak elitjébe nem volt alkalma bekerülni

További hírek