2020. április 23. | 14:24

Nyilván hiányzik neki is a motorsport, akárcsak nekem.

A legendás B csoport mindig is közel állt a szívemhez, nem véletlenül, hiszen ezt tartják az autósport hőskorának. Az FIA, vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség 1982-ben hozta létre a 4-es és 5-ös csoport helyettesítésére, ahol módosított és prototípus autók versenyeztek szabályozott körülmények közt. Sajnos csupán néhány évig élt a sorozat, azonban visszavonhatatlanul beírta magát, mind az autósport történelmébe, mind a rajongók szívébe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jumping into the week!! #audiquattros1 #audi #lego #stayhome #getcreative #tabletoptuesday #sonyalpha #alphauniverse #a7riii #switchtoalpha

Dominic Fraser (@_fraser73) által megosztott bejegyzés,

Ekkoriban számos nagyon erős, ugyanakkor könnyű és gyors autó bitorolta a versenypályákat. Ezek pedig a mai napig több százezer dollárért kelnek el aukciókon. Szerintem a korszak egyik, ha nem a legszebb hőse az Audi Quattro, amely az évek során számos fejlesztéssel bírt. A legutolsó változat, az Audi Sport Quattro S1 E2 névre hallgatott és 1985-ben mutatták be. A motorháztető alatt egy turbós, 2 literes, soros 5 hengeres erőforrás dolgozott, amelynek tényleges teljesítménye bőven 500 lóerő fölött volt, maximális teljesítményét 8000-es fordulatnál adta le. Miközben a mérleg csupán 1090 kg-ot mutatott, így 3,1 másodperc alatt elérte a 100 km/órát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Into the night... #audiquattros1 #lego #groupb #tabletop #stayhome #getcreative #staycreative #sonyalpha #alphauniverse #a7riii #switchtoalpha

Dominic Fraser (@_fraser73) által megosztott bejegyzés,

A turbófeltöltő cirkulációs levegő rendszert használt, azzal a céllal, hogy az egységet magas fordulatszámon tartsa, amikor a pilóta leveszi a lábát a gázról vagy kanyarodik. Ez lehetővé tette, hogy a gázpedál lenyomásakor a motor összteljesítménye rendelkezésre állt, késlekedés nélkül. Emellett jellegzetes szárnyakat és spoilereket kapott, amelyek agresszív megjelenést kölcsönöztek neki.

Ennek az ingolstadti szörnynek állít emléket Dominic Fraser fotós, aki nem mellesleg a Sony márkanagykövete és régóta követem munkásságát. Mivel neki is ez a kedvence, így gondolt egyet és kölcsönvette gyermekének LEGO modelljét, hogy elkészítse ezeket a fantasztikus diorama fotókat, melyek megtekinthetők az Instagram oldalán.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today’s Group B rally effort!! #stayhome #getcreative #tabletop #audiquattros1 #lego #audi #sonyalpha #a7riii #switchtoalpha

Dominic Fraser (@_fraser73) által megosztott bejegyzés,

„Ez minden idők legjobb raliautója, az Audi öröksége és rengeteg ikonikus fotó készült róla, amelyeket évtizedek óta csodáltam. Régóta meg akartam találni a módját, hogyan is tiszteleghetnék előtte. Korábban egy fröccsöntött modellre gondoltam, de végül a LEGO lett a befutó, mivel ezzel újra alkothatom az épületeket és az embereket is” – mondta Dominic Fraser.