Egy Mustangot alkottak meg a II. világháborús amerikai katonák tiszteletére

Frissítve:
2018-09-18, 21:59

Az Eagle Squadron Mustang GT 5 literes, V8-as erőforrásával 700 lóerős teljesítményre lesz képes!

A Ford egy különleges Mustangot hozott létre az amerikai pilóták tiszteletére, akik a II. Világháború idején tették szolgálatukat a Királyi Légierő számára. A Ford Eagle Squadron Mustang GT a Goodwoodi Sebességfesztiválon fog debütálni, a testén lévő egyedi részletek mellett megfigyelhető lesz a motorháztetőn az Eagle Squadron embléma is.

Ford Eagle Squadron Mustang GT felülnézetből

Ford Eagle Squadron Mustang GT

A squadron (magyarul repülőszázad) egy olyan egység, mely számos katonai repülőgépet és emellett a légiszemélyzetet is magában foglalja, a gépek száma általában 12 és 24 között mozog. A repülőgép típusától és a légierőtől függően három vagy négy járatra vannak osztva. A három Eagle Squadron amerikai önkéntes pilótákból állt, akik Észak-Európában harcoltak, beleértve a brit tengerpartot és Franciaországot is, még az USA háborúba lépése előtt.

A Ford Performance-fejlesztésű kompresszornak köszönhetően a Mustang GT ötliteres, V8-as erőforrása 700 lóerős maximális teljesítményre képes. A jármű további testreszabásához a Ford összeállt Vaughn Gittin Jr. világbajnok drifterrel, illetve cégével, az RTR Vehicles-szel, így a Mustang egy speciális RTR karbonszálas body kitet, valamint egy Tactical Performance felfüggesztés csomagot is kapott.

2019-es Ford Mustang

2019-es Ford Mustang

Gittin fogja vezetni az Eagle Squadron Mustang GT-t a 2018. július 12-én megrendezésre kerülő Goodwoodi Sebességfesztiválon az Egyesült Királyságban. Az esemény után az izomautó egy adománygyűjtő rendezvényen lesz majd jelen az Experimental Aircraft Association szervezésében, Oshkoshban, Wisconsin államban.

Itt árverésre kerül majd az autó és minden bevételt az EAA (Experimental Aircraft Associoation) ifjúsági oktatási programjainak támogatására fognak fordítani a következő generációs pilóták számára. A legmagasabb ajánlattevőt egy, a Ford dizájncsapatának tagjai, valamint Gittin által dedikált plakáttal és a Detroitban megrendezésre kerülő Ford Woodward Dream Cruise jegyekkel fogják jutalmazni.

„A Vaughn és a Ford dizájncsapatával közösen megépített Eagle Squadron Mustang GT nagyszerű módja annak, hogy tiszteljük hőseinket és életben tartsuk a repülés szellemét a következő generációs amerikai pilóták számára.” – mondta Darrell Behmer, a Mustang főtervezője.

2017 Ford F-150 Raptor

545 lóerős Ford „F-22 Raptor”

A Ford korábban már mutatott be különleges kiadású modelleket az EAA támogatásának céljából, 2017-ben például elárvereztek egy módosított F-150 Raptort, hogy tiszteletét tehesse a Lockheed F-22 Raptor vadászgép előtt!

Forrás:

Kapcsolódó írások

Mustang Boss 429
2018. november 07.
Egy vadonatúj Mustangnál már csak egy régebbi típus lehet vonzóbb, átalakítva meg aztán pláne! A Classic Recreations ezúttal a Mustang Boss 429-es típushoz nyúlt hozzá, melyből több példány is várható.
Ford Mach-E tanulmányrajz hátulról
2018. december 05.
A Ford korábban már meglobogtatta, hogy visszatér a Mach 1 név, és egy elektromos járgány kapja majd azt
orosz elektromos Ford Mustang
2018. december 20.
Előkerültek a látványtervei az Aviar R67-nek, ami egy retró Ford Mustang lesz, modern köntösbe csomagolva, elektromos motorokkal
Egy legenda nyomában – Ford Mustang K-Code
2017. szeptember 27.
A K-Code jelzésű Mustang az egyik legszebb autó, amit valaha építettek. A gyűjtők és autókedvelők egész biztosan megőrülnek egy ilyen láttán, nézzük hogyan is született.