2023. június 12. | 19:47

A Twitter népe szerint a Cruise technológiája elmarad a Tesla önvezető rendszerétől.

Elakadt egy kereszteződésben egy önvezető Chevrolet Bolt, a Cruise vállalat egyik robottaxija San Franciscóban. A dolog önmagában nem bír túl nagy hírértékkel, az amerikai városban ez gyakori jelenségnek számít. Ezúttal azonban a közösségi médiában a Teslát is belekeverték a történetbe.

Az önvezető autó elakadásáról szóló felvételt a Twitteren osztotta meg a Szilikon-völgyi Tesla tulajdonosok profilja. A posztban a Cruise technológiáját a Tesla Full Self-Driving rendszerével hasonlították össze, az összevetésből pedig utóbbit hozták ki győztesnek.

Nem tartott sokáig, hogy Elon Musk is felszálljon a dicsőségszerelvényre. A Tesla első embere természetesen egyetértett az ő rendszerét magasztalókkal, miközben a Cruise technológiáját sérülékenynek minősítette.

A dél-afrikai származású üzletember már korábban is nyíltan véleményt nyilvánított hasonló kérdésekben. Egy friss Twitter bejegyzésben felajánlotta, hogy az Autopilot és FSD vezetéstámogató technológiákat anyagi ellenszolgáltatásért cserébe szívesen megosztja más autógyártókkal, emellett mindenki számára elérhetővé teszi a Tesla Supercharger töltőhálózatát.

Tavaly nyáron több sofőr nélküli taxi is egyszerre mondta be az unalmast, ezzel órákra megbénították a tesztkörnyezetet biztosító amerikai nagyváros forgalmát. Idén márciusban a Cruise egyik önvezető járműve egy helyi járatos busszal ütközött, a baleset miatt a vállalat azonnali visszahívást rendelt el.

Elon Musk 2022 augusztusában azt nyilatkozta, hamarosan ellephetik az utakat az önvezető Teslák. Egyelőre azonban a technológia tökéletesítése zajlik, ezt követően meg kell várni az illetékes hatóságok jóváhagyását.

Depositphotos