2019. szeptember 06. | 12:00

A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.

A Volkswagen Csoport és az eClassics összeállt egy régi bogár elektromos változatának megvalósításához. Az e-bogár egy gyártás közeli modell, amely a jövő héten debütál a 2019-es Frankfurti Autószalonon.

Az eClassics végezte az átalakítást amihez a VW e-Up! alkatrészeit, például az akkumulátort, a villanymotort és az egy sebességes váltót használta.

A 81 lóerős villanymotor táplálja a 36,8 kWh-os lítium-ion akkumulátort, így 200 km-t képes megtenni egy feltöltéssel és támogatja a gyors töltést is, tehát képes 60 perc alatt annyi energiát felvenni, hogy újabb 150 km-t mehetsz vele gond nélkül. 

A megnövekedett súly, a megerősített váz és az új fékek miatt az e-bogár 1280 kg-ot nyom a mérlegen. A teljesítmény több, mint tisztességes, mivel az autónak kevesebb, mint 4 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy 50 km/órára gyorsuljon, és alig valamivel több mint 8 másodperc kell a 80 km/órához. A végsebessége pedig 150 km/óra, ami igen szép ettől a kis autótól.

"Az elektromos bogár ötvözi klasszikus autót és a jövő mobilitását. A Volkswagen Group Components innovatív e-alkatrészei a motorháztető alatt lapulnak. Ezek teszik lehetővé a történelmileg fontos járművek elektromossá tételét. A Beetle tulajdonosainak professzionális átalakítási megoldást kínálunk, a legjobb minőségű alkatrészek felhasználásával. A Beetle mellett más klasszikus járművek tulajdonosai is kérhetik az autóik elektromossá tételét. A jövőben terveznek egy e-Porsche 356-ot, illetve szeretnék nagyobb járműveken is elérhetővé tenni ezt a megoldást" - mondta a VW Group igazgatótanácsának tagja, Thomas Schmall.

Emellett a jövőben is használnák az új MEB platformot, amely nagy egyensúlyt teremt a hatótáv és a teljesítmény között.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legérdekesebb híreire, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!