Elektromos Beetle a gyárból? - Na muta

Közzétéve:
2019-09-06, 10:00

A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.

A Volkswagen Csoport és az eClassics összeállt egy régi bogár elektromos változatának megvalósításához. Az e-bogár egy gyártás közeli modell, amely a jövő héten debütál a 2019-es Frankfurti Autószalonon.

Az eClassics végezte az átalakítást amihez a VW e-Up! alkatrészeit, például az akkumulátort, a villanymotort és az egy sebességes váltót használta.

A VW e-Beetle elektromotorja

A 81 lóerős villanymotor táplálja a 36,8 kWh-os lítium-ion akkumulátort, így 200 km-t képes megtenni egy feltöltéssel és támogatja a gyors töltést is, tehát képes 60 perc alatt annyi energiát felvenni, hogy újabb 150 km-t mehetsz vele gond nélkül. 

A Volkswagen e-Beetle hátulról

A megnövekedett súly, a megerősített váz és az új fékek miatt az e-bogár 1280 kg-ot nyom a mérlegen. A teljesítmény több, mint tisztességes, mivel az autónak kevesebb, mint 4 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy 50 km/órára gyorsuljon, és alig valamivel több mint 8 másodperc kell a 80 km/órához. A végsebessége pedig 150 km/óra, ami igen szép ettől a kis autótól.

A VW bogár és ez e-bogár hátulról

"Az elektromos bogár ötvözi klasszikus autót és a jövő mobilitását. A Volkswagen Group Components innovatív e-alkatrészei a motorháztető alatt lapulnak. Ezek teszik lehetővé a történelmileg fontos járművek elektromossá tételét. A Beetle tulajdonosainak professzionális átalakítási megoldást kínálunk, a legjobb minőségű alkatrészek felhasználásával. A Beetle mellett más klasszikus járművek tulajdonosai is kérhetik az autóik elektromossá tételét. A jövőben terveznek egy e-Porsche 356-ot, illetve szeretnék nagyobb járműveken is elérhetővé tenni ezt a megoldást" - mondta a VW Group igazgatótanácsának tagja, Thomas Schmall.

Emellett a jövőben is használnák az új MEB platformot, amely nagy egyensúlyt teremt a hatótáv és a teljesítmény között.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legérdekesebb híreire, nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

További autós hírek

A 64-es főúton 90, max 100 körüli tempóval haladtam, (én sem vagyok szent) Enying irányába. Sajnos már szürkület tájban történt az eset, október...

Tovább csökkentené a tartományi kormány az átmenő teherforgalmat Burgenland útjain. Ennek érdekében két magyar és egy szlovén határátkelőn megtiltják a nehéz tehergépkocsik belépését...

Egy 46 éves férfi bélflórájában annyira elszaporodott a sörélesztő, hogy gyakorlatilag képes sört főzni az emésztőrendszerében – írja a furcsa felfedezésről a New Scientist...

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei 2019. október 17-én közúti ellenőrzést tartottak, amikor Alsóvadászon ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés során...

A brit rendőrök utólag büntettek meg egy youtuber autós újságírót, aki arról töltött fel videót a Facebookra, hogy egy Audi R8-cal a sebességhatárnál...

Kapcsolódó írások

Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
Volkswagen SEDRIC, elölnézet, animált kép
2018. október 29.
2018-ban már szinte minden gyártó próbálkozik teljesen önálló autók kifejlesztésével. A Volkswagen egy lépéssel előrébb jár: A SEDRIC annyira önálló, hogy a mérnökök a kormányt is kispórolták.
1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.
Lamborghini 350GT
2019. szeptember 15.
Léteznek olyan erőforrások, amiket közel 40 évig használtak különböző modelljeikben a gyártók. Lássuk a második adag strapabíró konstrukciót!