2019. július 30. | 12:41

Ezekkel az újdonságokkal találkozhatsz a németországi autó kiállításon.

Az európai autós világ egyik legnagyobb eseménye minden második évben a Frankfurti Autószalon, melyet 2019-ben is nagy várakozások előznek meg. Sok gyártó készül bemutatni vadonatúj modelleket, vagy csak egy már létező jármű ráncfelvarrott kivitelét. Olyanok is akadnak, akik izgalmas koncepcióval várják az érdeklődőket, ráadásul elektromos autókból sem lesz hiány. Íme néhány nyalánkság a szeptember 12-én induló bemutatóról.

Frankfurti Autószalon 2019 – Audi

Az egyik leginkább várt modell az Audinál az RS7 Sportback, melyet már korábban kémfotókon lehetett látni. Az RS6-tal közös, 600 lóerőt is meghaladó V8-as motor jó képességekkel ruházza fel ezt a két modellt, melyek természetesen összkerékhajtással és 8 fokozatú automatával érkeznek. Az RS7 esetében 80 kilós súlycsökkentésről szólnak a hírek, mely elég jelentősnek mondható az előző generációhoz képest. Szintén újdonság az A3 ferdehátú negyedik generációja, mely 2020-tól lesz megvásárolható. Az A3 bemutatása a WLTP-rendszer bevezetése miatt kicsit tolódott, de a gyártó azt ígéri, az új modell kategóriájának csúcsát képezi majd.

Frankfurti Autószalon 2019 – BMW

A sokak által várt harmadik generációs X6-ot már leleplezték, de a nagyközönség Frankfurtban láthatja majd először testközelből ezt a kupés vonalakkal ellátott SUV modellt. Az átszabott formaterven kívül a motorkínálatot is felfrissítették, melyben egy 4,4 literes V8 is helyet kapott 530 lóerővel. A bajorok másik csemegéje a Vision M koncepció, mely az M1 újragondolását takarja. A hajtásról egy 600 lóerős hibrid rendszer gondoskodik, mely sokkal „hétköznapibb” BMW modellekben is megjelenhet majd. A Vision M sorozatérett változata 2025-re érkezhet meg.

Frankfurti Autószalon 2019 – Cupra

A Seat független almárkájaként elindított Cupra most először készített elektromos koncepciómodellt, melyet egyszerűen csak Electric Concept néven emlegetnek. A jármű egy kupés tetővonalú SUV, mely a Volkswagen MEB-platformján alapszik. Egyelőre csak egy részletfotót hoztak nyilvánosságra, melyen a hátsó lámpa vonalvezetése látható.

Frankfurti Autószalon 2019 – Lamborghini

Az olasz gyártó nem titkolt célja, hogy 2020-ban leváltsa az Aventadort, melyre egy hibrid sportautóval készülnek. Az LB48H kódnevű projektet most mutatják be először, melyben egy V12-es szívómotor dolgozik majd együtt az elektromotorral a teljesítmény és a hatékonyság növelésének érdekében.

Frankfurti Autószalon 2019 – Land Rover

Kétség sem fér hozzá, hogy a Land Rover legnagyobb dobása idén a Defender feltámasztása, melyet szintén Németországban mutatnak majd be. A korábban Goodwoodban is álcázva bemutatott terepjáróhoz nagy reményeket fűznek a márka hívei, ám az új modellnek nem lesz egyszerű az előd nyomdokaiba lépni.

Frankfurti Autószalon 2019 – Mercedes

Az utóbbi időben komoly munkát fektetett a Mercedes az önvezető autókkal való kísérletezésbe, melyben fontos szerepet játszik az ESF koncepció. A GLE hamarosan bemutatkozó hibrid kivitelén alapuló járműben olyan megoldások vannak, mint a besüllyedő kormány és pedálok, a vész esetén automata övfeszítő rendszer és a folyamatosan változó hangulatvilágítás.

Frankfurti Autószalon 2019 – Renault

A Captur crossover második generációja Frankfurtban debütál, mely igencsak friss megjelenést kapott. Illeszkedik a márka jelenlegi arculatába, vagány és látványos megoldásokat alkalmaztak rajta. Még egy érdekessége lesz ennek a dolognak, hiszen a plug-in hibrid E-Tech kivitelről is lerántják a leplet, mely 2020-ban válik elérhetővé a tervek szerint.

Frankfurti Autószalon 2019 – Volkswagen

A már egy ideje a köztudatba vezetett ID 3 mellett egy új koncepcióval mutatkozik be a Volkswagen, mely szintén elektromos hajtással rendelkezik. Ez egy terepesebb jegyekkel rendelkező jármű, melyet a már korábban bejelentett Crozz SUV alá pozícionálnak majd. A látványterv mindenesetre nagyon hatásos lett, már-már a gyártóra nem jellemző izgalmas formákkal dolgoztak.