Elektromos kivitel készült a Volkswagen T2-ből

Közzétéve:
2019-11-25, 13:20

A retró stílust és az elektromos hajtásláncot ötvözték, így jött létre a legmenőbb piknikező szerszám.

A Volkswagen T1 és T2-es kisbuszok igazi reneszánszukat élik Amerikában, főleg a nyugati parton. De hogy mivel lehet feldobni egy igényesen restaurált VW kisbuszt? Azzal, hogy elektromos hajtásláncot helyezünk el benne!

Volkswagen Type 2 elektromos kisbusz

A Porsche-féle léghűtéses boxermotor helyett tehát egy V-Power elektromos hajtást találsz a képeken látható autó farában. Egy dél-kaliforniai vállalat, az EV West alakította át ezt a T2-es Volkswagent, ami már nem az első példány a maga nemében, igaz, a Type 20-as elnevezésű prototípus egy 10 kWh-s akksipakkal operál és búcsús tuningelemek találhatók rajta. A képen látható elektromos kisbusz viszont egy sikeresebbnek ígérkező receptet használ: elektromos hajtáslánc egy gyári állapotú T2-esben.

VW e-Bus

A második generációs VW kisbusz független hátsó felfüggesztéssel érkezett már, tehát a VW e-Golf hajtóművét helyezték el benne. Az eredeti, 60 lóerős, négyhengeres motor helyett pedig egy 134 lóerős elektromotor található benne. És igen, az e-Busnak vélhetően olyan hangja van, mint egy porszívónak.

Volkswagen Type 2 e-Bus interior

A 35.8 kWh-s akkumulátorcsomag 200 kilométerhez elegendő energiát képes eltárolni, ami bőven elegendő lehet egy hétvégi szörfözéshez a Kaliforniai partokon, másra nagyon nem. Az akksikat tűzálló anyagba burkolták és a T2-es régi üzemanyagtartályának helyére, az első ülések alá helyezték. A beltérben is megmaradtak a gyári tartozékok, a hosszú váltókar fogaskerekek vezérlése helyett már csak menetválasztóként funkcionál: a előre menethez előre, tolatáshoz pedig hátra felé kell tuszakolni.

VW e-Bus

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Volkswagen T2 tuning
2019. december 23.
Következzen Humberto két teljesen különböző stílusban megalkotott Volkswagen mikrobusza
Volkswagen kisbusz oldalról
2019. november 29.
Két mentőhelikopter is felbukkant a helyszínen.

További hírek