Elindult a Volkswagen ID.3 gyártása

Közzétéve:
2019-11-06, 14:38

Az elektromos kisautó első példányai 2020 közepén kerülhetnek a vásárlókhoz.

A Volkswagen a napokban jelentette be, hogy elindult a teljesen elektromos ID.3 gyártása és várhatóan hat hónap múlva már landolhat is a tulajoknál. Már több mint 35 000 ügyfél előlegezte le a leendő autóját, annak ellenére, hogy a 1ST Launch Edition-ből "csak" 30 000 darab fog legördülni a gyártósorról.

A tervek szerint a fokozatos felfutási szakasz után Zwickau (Németország) 2020 végéig 100 000, 2021-től pedig évente 330 000 különböző elektromos autót fog gyártani. Várhatóan A Zwickauban található gyár az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb európai gyár lesz, amely elektromos autókat gyárt. Az egyik legnagyobb kihívás a különböző platformok közti váltás lesz. Vagyis a BEV bevezetése, mivel párhuzamosan egy másik gyártása is folyik majd.

A Volkswagen logó helyére rakása

A zwickaui gyár fokozatos átalakításával a Volkswagen először teljesen átalakított egy nagy autógyártó üzemet, hogy alkalmas legyen az elektromos autók gyártására. 2021-ben pedig kezdődik az utolsó bővítési szakasz, ezekre a modernizálásokra körülbelül 1,2 milliárd eurót fordítanak. A Volkswagen mintegy 8 000 alkalmazottnak biztosít képzéseket, hogy felkészítse őket az elektromos árammal és a nagyfeszültségű technológiákkal való munkára.

Angela Merkel beszél az eseményen

„Az ID.3 egy modern autó egy 21. századi gyárból. Körülbelül 1 700 robot, vezető nélküli szállítási rendszerek és teljesen automatizált gyártási folyamatok révén Zwickau példaként szolgálhat az EV-k nagy volumenű  előállításában. Végső soron azonban a siker kulcsai mindig is az emberek voltak, akik az autókat gyártják. Szászországban található csapatunk egy 2 éves képzés során sajátította el a szükséges ismereteket, méghozzá kiemelkedő eredménnyel” – mondta Thomas Ulbrich, a Volkswagen E-mobilitásért felelős igazgatósági tagja.

A sajtótájékoztató résztvevői a Volkswagen ID.3 előtt

A létesítmény kulcsfontosságú EV alkatrészekkel, például elektromotorokkal és akkumulátor rendszerekkel lát majd el számos németországi gyárat. Többek közt Brunswick, Kassel, Salzgitter és Wolfsburg is kap majd alkatrészeket. A következő lépés a MEB-alapú EV-k gyártása lesz 2022-től Emdenben és Hannoverben. 2028-ra a Volkswagen Csoport körülbelül 22 millió elektromos autót akar értékesíteni világszerte, ebből 11,6 millió darabot Kínában.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

 

További autós hírek

Mint azt tegnap mi is megírtuk, hatalmas méretű szállítmány miatt korlátozzák több autópályán a forgalmat. Több fotó és videó is…

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka, a szlovák D2-es autópályára riasztották a rendőröket, miután egy autós a forgalommal szemben haladt – számolt…

Szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretekkel rendelkező szerelvény bukkan fel a magyar autópályákon. A budapesti bazilikánál alig kisebb,…

Aki gyakran halad kifelé a Gyömrői úton, az bizonyára ismeri a helyszínt és tette már meg számtalanszor azt, hogy a…

Hátborzongató “mutatványt” hajtott végre egy motoros . Felkeltette a rendőrség figyelmét egy internetre felkerülő videofelvétel, amelyen egy motoros Bytčán felhajtott…

Kapcsolódó írások

Volkswagen Bogár tiszta elektromos formában születhet újjá
2018. július 02.
A Volkswagen forradalmian új Bogarat alkot, amely teljesen elektromos meghajtással érkezhet.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
Volkswagen ID.R elektromos versenyautó
2019. szeptember 03.
A Mennyország kapujához is rekord idő alatt ért fel a németek elektromos versenyautója.
Volkswagen I.D. Buzz Cargo
2019. október 07.
A Volkswagen a tavalyi Los Angeles-i Autószalonon mutatta be az ID Buzz Cargo koncepciót, ám láss csodát, nem kellett sok idő ahhoz, hogy a konszern frissítésben részesítse a járművet.