A Volkswagennél ID.3 névre hallgat a jövő

Közzétéve:
2019-09-13, 12:35

A teljesen elektromos ID.3 váltja majd a Golfot és érkezhet belőle az izmosabb R változat is.

Volkswagen bevezette a „goTOzero” stratégiát a 2019. évi Frankfurti Autószalonon, amelynek célja a teljes Volkswagen-csoport számára, hogy 2050-re előálljon a szén-dioxid-semleges modell palettával. Ennek az ambiciózus tervnek az első két lépése magában foglalja a gyártó globális logójának megváltoztatását és a az első teljesen elektromos tömegtermelési modell bevezetését. Az ID.3 elindította a „környezetbarát mobilitás” új korszakát, és a Volkswagen már gondolkodik a választék bővítésén.

A Volkswagen ID.3 elölről fotózva Frankfurtban

Christine Leuderalbert, a VW elektromobilitást marketing szakembere Frankfurtban az AutoExpress munkatársának megerősítette, hogy a vállalati vezetők megvitatják a nagyobb teljesítményű és sportosabb ID.3 R névre hallgató változat lehetőségét. Azt egyelőre nem tudni, hogy a projekt megvalósul-e a közel jövőben, de jó esély van rá, hogy igen.

"Aktívan mérlegeljük ezt, de sokat kell még dolgoznunk annak érdekében, hogy az elektromos autók teljesítményautók is lehessenek. Tudjuk, hogy ezek a járművek rendkívül gyorsak, de meg kell vizsgálnunk, hogy a sportosabb csomag hogyan befolyásolja az autó hatékonyságát" - mondta Leuderalbert.

A Volkswagen ID.3 hátulról negyvenöt fokban fotózva Frankfurtban

További pozitívumokat fedett fel a jövőbeli ID.3 erősebb változatával kapcsolatban Jurgen Stackmann, az autógyártó igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja. Azt mondta, ha lesz R változat, akkor az elektromos lesz. Ez szinte már tervnek hangzik.

Az egyetlen probléma azonban az, hogy az elektromobilitás és a nagy teljesítményű autók nem feltétlenül járnak kéz a kézben.

A Volkswagen ID.3 belseje

„Nagyon egyszerű. Valójában azon gondolkodunk, hogy mit kezdjünk ezekkel az autókkal, mert úton a zero emisszió felé nehéz elképzelni, hogy erősebb elektromos kisautók lepik el a világot. Meg kell határoznunk, hogy mi lesz az elektromos autók világában az R" - tette hozzá Stackmann.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Kapcsolódó írások

Volkswagen ID.3 elölről
2020. március 30.
A probléma egyik oka a megfelelő mennyiségű programozó hiánya.
Frankfurtban válaszolt a BMW a Tesla Model 3-ra!
2017. szeptember 13.
Kérdés, mennyire veheti fel a versenyt az elektromos autóival a bajor gyártó a Teslával, aminek a Model 3-jára már több mint 400 ezer előrendelést fogadtak be

További hírek