Elon Musk Tesla Roadstere két éve bolyong az űrben

Közzétéve:
2020-02-17, 10:49

Az elektromos Tesla Roadster ez idő alatt hatalmas távolságot tett meg.

Ben Pearson programozó működtet egy „Hol a Roadster?” nevű weboldalt, amelynek célja Musk élénkvörös Teslájának és az űrruhát viselő „Starman” kalandjainak figyelemmel követése. Pearson webhelye szerint a Tesla meglehetősen kalandos túrát hajt végre, és több mint 1,6 milliárd km-t tett meg az űrben 2018. február 6-a óta. A Tesla körülbelül 347 millió km-re van a Földtől, és megközelítőleg 9656 km/órával halad. A Starman viszonylag közel, 154,6 millió km-re helyezkedik el a Marstól.

Az elektromos sportautó jelenleg a másodszorra kerüli meg a Napot, és a kutatók becslése szerint 2091-ben kerül ismét pár százezer km-re a Földtől. Érdemes szem előtt tartani, hogy ez csupán becslés és nem lehet pontosan nyomon követni a Teslát, ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy az is bizonytalan, hogy mennyire tud megbirkózni az ottani körülményekkel.

A Tesla Roadster még a Földön, hátulról fotózva

Kapcsolódó írások

Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.
Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője

További hírek