2023. április 17. | 10:18

Sok koncepció született már ilyen járművekre, de eddig egyik sem aratott osztatlan sikert.

A világ egyik legnagyobb találmánya volt anno a kerék, viszont napjainkban eljutottunk oda, hogy a formabontó megoldások érdeklik az embereket. Sokan próbálkoztak már szögletes kerekű járművekkel és nem mondok el nagy meglepetést, hogy nem igazán működnek.

Ellenben itt van a The Q nevű YouTube-csatorna, ahol imádnak biciklikkel különböző kísérleteket végezni. Így itt is megszülethetett a négyzet alakú kerék koncepciója csak éppen egy biciklin alkalmazva.

Nem is az az érdekes, hogy ez valakinek eszébe jutott, hanem hogy ez ebben a formában működik. Bár a technika alapját itt is kerekek, főleg fogaskerekek alkotják, hiszen ez a bicikli leginkább a tankokhoz hasonlít.

Hiszen bár jól álcázza, valójában azok a szövleges kerekek lánctalpak, így képes rezzenéstelenül haladni a különös bringa. Biztosan furán nézhet ki egy ilyen a városi forgalomban és az sem biztos, hogy a kátyúkkal jól bánik.

De azért az is fix, hogy pár embernek komoly fejvakarást jelentene összerakni, hogy mit is lát. Azt viszont nem tudom, hogy milyen sűrűn látja majd ezt az utca embere, hiszen a videó alapján nem túl gazdaságos a bicikli hajtása.

Ránézésre inkább nehézkes, a tesztek alapján pedig még zajos is a rendszer. Viszont az alkotó elmondhatja magáról, hogy megtehette, meg is tette és végül igazán különlegeset alkotott, nagyjából erre volt jó ez a projekt.

Depositphotos