Ez lenne a Le Mans jövője a Mercedes szerint

Közzétéve:
2019-09-19, 10:49

A világ leghíresebb endurance versenyébe jövőre egy új kategóriát is bevezetnek, vagyis visszahoznak, ennek a jövőjét gondolták tovább egy koncepcióban.

A világ leghíresebb hosszútávú versenysorozatában a WEC-ben (World Endurance Championship) a 2020/21-es szezonban visszahozzák a közúti alapokon nyugvó hiperautó kategóriát, amely az LMP1-et váltja majd ki. A Behance dizájnere azt vizionálta, hogy milyen lehet 2040-ben az endurance versenyek király kategóriája.

A Mercedes Vision Mantilla Concept hátulról

A Mercedes Vision Mantilla Concept néven emlegetett versenyautót úgy tervezték, hogy a meghajtása tisztán elektromos, illetve a karosszériája aerodinamikailag még hatékonyabb és a jelenlegi prototípusok tulajdonságait fejlesztik tovább.

A Mercedes Vision Mantilla Concept orr része

Az autó rendkívül hosszúnak tűnik a képeken, hatalmas hátsó túlnyúlással rendelkezik a hátsó tengely mögött, valamint elnyújtott kabinnal. Ezek remek hatással vannak az aerodinamikai tulajdonságokra és a végsebességre. Mind a McLaren Speedtail, mind a legutóbbi sebesség rekorder Bugatti Chiron megmutatta, hogy ez a kialakítás milyen hatással van a csúcssebességre.

A Mercedes Vision Mantilla Concept felölről fotózva

Mivel látszólag úgy van kialakítva a pilótafülke, hogy ember irányítja majd, ezért nincs okunk azt feltételezni, hogy teljesen autonóm koncepcióról lenne szó. Ez tökéletes, ugyanis a Roborace bajnokság jövője erősen megkérdőjelezhető.

A Vision Mantilla Concept tervezője úgy döntött, hogy az autó elejét ezüst árnyalattal látja el, míg a hátsó rész mély kékben pompázik, ez annyira ellentétessé és jövőbe mutatóvá teszi az egészet, hogy az már egyszerűen csodálatos.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Forrás:

További autós hírek

A kellemetlen esetre szeptember 23-án került sor, amikor egy idős nő félre állt a járművével, hogy szemügyre vegye az út szélén árusított tojásokat, a...

A felvétel egy autós találkozón készült. Az autó sofőrje egy kanyarban rúgta el a több, mint 500 lovas Mercedes – AMG C63s- nek....

Az M7-es autópályán, Pákozd térségében vontak intézkedés alá a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Kormányhivatal Közlekedési Osztályának munkatársai 2019. október 14-én...

Egy nap kétszer is lefényképezett a traffipax egy személygépkocsit a 47-es számú főúton, mert az autó vezetője jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt. A...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság M43-as Autópálya Alosztályának járőrei 2019. október 12-én délelőtt egy bolgár honosságú autószállító trélert ellenőriztek a Kéthalmi pihenőhelyen. A tengelysúly...

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Mercedes Benz T80
2019. július 07.
A Mercedes T80-as volt a nácik csúcsgépe, amivel meg akarták dönteni a szárazföldi sebességrekordot. V12-es motorja egy Messerschmitt vadászgépből származott!
Mercedes Benz EQC a törésteszt közben oldalról
2019. szeptember 07.
A Mercedes-Benz tisztán elektromos SUV-ja, az EQC ötcsillagos biztonsági besorolást kapott.