Ezért nem megy szét a frizurád a McLaren Elvában

Közzétéve:
2020-03-30, 09:54

A gyártó egy videóban mutatja be, hogy szélvédő nélkül is lehet közlekedni.

A McLaren Elva a gyártó Ultimate sorozatának legújabb tagja, amely csatlakozott az F1-hez, a P1-hez, a Sennához és a Speedtailhez, emléket állítva az 1960-as években nagy sikereknek örvendő McLaren-Elva M1A-nak, beleértve a karosszéria stílusát is.

Az Elva motorterében egy 4,0 literes, duplaturbós V8-as lapul, amely 804 lóerő leadására képes és kevesebb mint  3 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/órás sprintet. Emellett olyan egyedülálló vezetési élményt kínál, amit egyik hasonló sorozatú modell sem.

A szélvédő nélküli McLaren Elva elölről

Ez többek között a szélvédő hiányának köszönhető. Mielőtt megijednél, nincs semmi para, ugyanis a mérnökök megoldották, hogy ne kapd telibe a légoszlopot. Ennek mikéntjét a McLaren az alábbi videóban mutatja meg.

Röviden leírva, az Elva aerodinamikájának és a szellőzőnyílásainak köszönhetően egy buborék képződik az utastér körül, azáltal, hogy az orrán található légbeömlő összeszedi a légáramlatot, majd szétszórja azt. Nagyobb sebességnél pedig egy terelő emelkedik ki, amely biztosítja az utasok épségét, olyannyira, hogy szó szerint a hajuk szála sem sérül. Ez is bizonyítja a McLaren mérnökeinek csodálatos munkáját, amiért nem is szégyelnek 1 690 000 dollárt, vagyis 544,5 millió forintot (aktuális árfolyamon) elkérni.

Mivel csak 399 darabot készítenek belőle, az nem feltétlenül elég, ha pénzed van rá...

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A McLaren Elva M1A elölről
2020. március 12.
 Az MSO-nak köszönhetően a szuperautó retró megjelenést kapott.
A Teréz Körút a Nyugati Pályaudvarnál
2019. május 17.
Építkezési munkálatok miatt változik a forgalom rendje a Teréz körúton

További hírek