2022. november 29. | 12:42

A szimulátort egy lengyel rajongó építette, eredeti Alfa Romeo alkatrészek felhasználásával.

A modern autós játékok nagyon élethű grafikával rendelkeznek, ám a valódi autós élményt azért nem teljesen adják vissza. Ezen próbált segíteni az a lengyel autórajongó, aki Alfa Romeo alkatrészek felhasználásával egy különleges szimulátort épített otthonában.

Adriano a való életben egy Alfa Romeo 147 modellt hajt. A szimulátor megvalósítása egy egyszerű Logitech G29 kormánnyal kezdődött, majd ehhez jöttek szép lassan a további kiegészítők.

Történetünk főszereplője nagy rajongója az Alfa Romeo Brera belső terének, ezért nyilván innen is merített ihletet. A szimulátor folyamatos fejlesztés alatt áll, jelenlegi állapotában is vannak lenyűgöző elemei, például a műszerfal egyes elemei és a pedálok világítanak a sötétben.

Az élmény nem lehetne teljes egy valódi vezetőülés nélkül, Adriano természetesen erről is gondoskodott. A multifunkciós kormánykereket egy Alfa Romeo Giulia modellből szerezte be, a jelenlegi feladatkör ellátásához szükség volt némi átalakításra.

A konfiguráció asztali számítógéppel és Playstationnel is kompatibilis. Ha érdekel, erre az Instagram profilra kattintva követheted Adriano munkásságát.

Depositphotos